Xeikonilta uutta tekniikkaa digipainamiseen

2.4.2020 13:01Uutiset » Laitteet
Xeikon SX30000 digipainokone: Kuva: Xeikon.

Xeikon on julkistanut uuden kuivatooneritekniikan digipainamiseen. Se tarjoaa yrityksen mukaan nopeampaa painamista, korkeampaa laatua ja lisää kustannustehokkuutta. Ensimmäinen uuteen Sirius-tekniikkaan perustuva painokone Xeikon SX30000 tulee markkinoille kesäkuussa 2020.

Uudessa painokoneessa on kokonaan uusi, kestävä single pass duplex -tekniikka. Painoradan leveys on 508 mm ja painamisen nopeus 30 metriä minuutissa. Kone pystyy painamaan viidellä värillä selvästi entistä nopeammin paksuille 40-350 gramman materiaaleille. Resoluutio on korkea 1200×3600 dpi:tä.

Xeikon tähtää uudella koneella erityisesti korkean arvon painotöihin, joissa käytetään tavallisesti suurta väripeittoa korkeatasoisilla papereilla.

– Kone soveltuu esimerkiksi kirjojen painamiseen tai korkeatasoiseen suoramarkkinointiin. Muita sovellusalueita ovat myymälämarkkinointi, turvapainatukset ja kaupalliset painotuotteet, sanoo Dimitri Van Gaever Xeikonilta.

Xeikon CX300 etikettipainokone. Kuva: Xeikon.

Uusi monipuolinen etikettipainokone
Xeikon on lanseerannut myös uuden erittäin monipuolisen etikettipainokoneen, joka perustuu uuden sukupolven Cheetah 2.0 -tekniikkaan. Xeikon CX300 tarjoaa tiedotteen mukaan työkalun etikettien massakustomointiin, nopeaan painatukseen ja tuotelaajennuksiin.

– Xeikon CX300 tarjoaa poikkeuksellisen laajan valikoiman sovellusmahdollisuuksia. Sen kustannustehokkuus on korkeaa luokkaa ja tuottavuus jopa parempi kuin hyvin suositulla ensimmäisen Cheetah-sukupolven CX3-painokoneella, sanoo Filip Weymans, Vice President of Marketing, Xeikon.

Uusi painokone toimii kuivatooneritekniikalla ja sen nopeus on 30 metriä minuutissa. Painoradan leveys on voi olla 220-512 mm, ja resoluutio on 1200×3600 dpi:tä. Tavallisessa 330 mm:n leveydessä koneen kapasiteetti on 50 000 neliömetriä yhdessä vuorossa.

Koneen monipuolisuutta osoittaa, että eri kokoonpanoissa sitä voidaan käyttää itsestään kiinnittyvien etikettien lisäksi moniin muihin etikettilajeihin sekä kartongin painamiseen. Myös joustopakkauspussien painaminen ja laminointi onnistuu tällä koneella. Xeikon CX300 on saatavilla huhtikuun alusta alkaen.

Share: