Westpak panostaa digitaaliseen painamiseen

17.4.2018 07:45Uutiset » Laitteet
HP Indigo 20000 -painokone Labelexpo-messuilla 2017. Kuva: Reino Lantto.

Korkeatasoisten joustopakkausten painamiseen erikoistunut Westpak Oy on hankkinut HP Indigo 20000 -digipainokoneen. Westpak aikoo kasvattaa investoinnilla liiketoimintaansa ja hankkia uusia asiakkaita tarjoamalla enemmän joustavuutta sekä vaihtoehtoja pienten ja personoitujen sarjojen painatuksiin.

Digipainokoneen asennustyöt saadaan valmiiksi tämän vuoden kesäkuun loppuun mennessä.  Monipuoliseen ja suuren kapasiteetin tuotantoon tarkoitetulla keskileveän radan (76 cm) painokoneella voidaan painaa seitsemällä värillä elintarvikekelpoisia joustopakkauksia 10–250 mikronin kalvoille.

Westpak tähtää tiedotteen mukaan pienempään kuntoonlaiton hävikkiin, kykyyn painaa monenlaisille materiaaleille, painokoneen vähäisempään puhdistustarpeeseen ja vähempään liuotinpohjaisen värin käyttöön. Nämä ovat vain joitakin monista HP:n digitaalisen painoteknologian eduista.

“Pakkausmarkkinoiden jatkuva kehittyminen tekee alalla toimimisesta erittäin mielenkiintoista, kun tuotteiden elinkaaret lyhenevät ja tuotevariaatioiden määrä sekä monimutkaisuus kasvavat. Uuden teknologian ansiosta voimme tarjota joustavaa painatusta asiakkaillemme,” sanoo Westpakin toimitusjohtaja Jonas Skuthälla.

”Uusi investointi tarjoaa monia mielenkiintoisia mahdollisuuksia asiakkaille, ja tulemme edelleen investoimaan uusiin korkealaatuisiin vaihtoehtoihin taataksemme erinomaisen palvelun. Tämä hankinta vähentää myös asiakkaidemme riskiä uusien tuotteiden markkinoille lanseeraamisessa”, Skuthälla sanoo.

Pääasiassa elintarviketeollisuuden tarpeisiin tarkoitetun uuden painokoneen lisäksi Westpak suunnittelee myös suunnittelijoiden ja sisällöntuottajien verkoston rakentamista tarjotakseen asiakkaidensa pakkaustarpeisiin täyden ratkaisun. Vuonna 2008 perustettu Westpak on kasvattanut liiketoimintaansa viimeisen kymmenen vuoden ajan.

Koneen toimitti Visutech, jonka kanssa Westpak on tehnyt pitkään yhteistyötä. Tämä on ensimmäinen HP Indigo 20000 Suomessa, eikä koneita ole muissa Pohjoismaissakaan vielä monia.

Share: