Uchidalta kolme uutta viimeistelijää

11.6.2021 11:15Uutiset » Laitteet
Uusi AeroDieCut digitaalistanssi mahdollistaa monimutkaisten painotöiden viimeistelyn. Kuva: Uchida.

Japanilainen Uchida on lanseerannut kolme uutta viimeistelylaitetta, jotka sopivat erityisesti digitaaliseen painotuotantoon. Niiden avulla tuotantoa voidaan tehostaa ja automatisoida.

Uusi AeroCut X Pro monitoimiviimeistelijä on yrityksen huippulaite leikkaamiseen, nuuttaamiseen ja perforointiin. Valmistajan mukaan laite on tarkoitettu maksimissaan 370×750 mm korttien tuotantoon automaattisesti. Laitteella voi viimeistellä joustavasti ja nopeasti mm. käyntikortteja, kutsukortteja, onnittelukortteja ja esitteitä. Materiaalin neliöpaino voi olla maksimissaan 400 grammaa.

Kompakti laite toimii sekä digitaalisessa että offsettuotannossa. Sen uusia ominaisuuksia ovat mm. ultraääneen perustuva kohdennus ja ionisoidut leikkausterät. Laitteeseen saa optiona perforointiyksikön ”jump” toiminnolla, poikki ja pituus suuntaan.

Tämän isomman laitteen pienempi perusversio on AeroCut X monitoimiviimeistelijä. Laitteessa on isomman laitteen tavoin erittäin tasainen paperin syöttö, vankka rakenne ja suuri tarkkuus. Laite sopii erityisesti digitaalisesti painettujen pienten erien viimeistelyyn. Myös tähän on saatavana laaja valikoima lisä optioita.

Uusi AeroDieCut digitaalistanssi mahdollistaa monimutkaisten painotöiden viimeistelyn. Laite on valmistajan mukaan ensimmäinen luokassaan, joka tulee oikeasti korvaamaan vanhat sylinterit sekä tiikelit ja käyttää saman tyyppisiä, kotimaasta saatavia stanssityökaluja. Kooltaan maksimissaan 350×550 mm työ voidaan stanssata, leikata, nuutata, preeglata, ritsata, perforoida ym. yhdellä ajolla. Laitetta on helpompi käyttää kuin perinteisiä suuren koon leikkureita. Se on myös tuottavampi kuin leikkaavat plotterit ja laserleikkurit, tuotantonopeus 1 000 arkkia tunnissa.

Uchidan laitteita edustaa Suomessa Grafitrio Oy.

Share: