Tapettien tulostamiseen tehokas linja

22.5.2020 08:15Uutiset » Laitteet
Tulostustapettien suosio on kasvanut sisustamisessa. Kuva: Canon.

Canon on kehittänyt viimeistelylaitteiden tekijä Fotoban kanssa tehokkaan tuotantolinjan tapettien tulostamiseen. Pitkälle automatisoitu linja toimii UVgel-väreillä ja mahdollistaa korkeatasoisten seinätulosteiden teon nopeasti.

UVgel Wallpaper Factory -kokoonpanossa on 1,6 metrin levyinen nelivärinen Colorado-tulostin. Siihen syöttää tulostusmateriaalia moottorilla toimiva Fotoba Jumbo Roll -laite. Valmiit tulosteet kulkevat Fotoban leikkuriin ja rewinderiin, joissa tapahtuu automaattinen leikkaus ja rullan muodostaminen.

Canonin mukaan vedettömillä UVgel-väreillä saadaan aikaan korkealaatuisia tulosteita, jotka sopivat myös herkkiin tiloihin. Tekniikan suosio on kasvanut ja Canon avasi tammikuussa uuden väritehtaan Venloon, Hollantiin. UVgel-värien kulutus kaksinkertaistui viime vuonna, kun Colorado-tulostimia asennettiin asiakkaille yli 1 200.

UVgel Wallpaper Factory on saatavilla kokonaisena uutena järjestelmänä tai laitetäydennyksenä nykyisille Colorado-asiakkaille. Tuotantolinjalla voi tehdä tapettien lisäksi myös muita paintaustöitä.

– Pitkälle automatisoitu työnkulkusovellus mahdollistaa tapettien tuotannon nopeuttamisen. Luotamme asiakkaiden antaman palautteen pohjalta siihen, että tämä tuotantolinja muuttaa markkinoita korkean volyymin digitaalisessa tapettituotannossa, sanoo Dirk Brouns, Vice President, Large Format Graphics, Canon Production Printing.

Share: