Robottiratkaisut yleistyvät aaltopahviteollisuudessa

19.4.2018 09:50Uutiset » Laitteet
Inca Onset X2 -tulostin. Kuva: Fujifilm.

Robotteja käyttävät aaltopahvin painatusratkaisut yleistyvät pakkausteollisuudessa. KTA on toimittanut suomalaiselle yhtiölle Inca Onset X2-tuotantotulostimen, joka on varustettu kahdella materiaalinkäsittelyrobotilla.

Tuotantokokoonpano asennettiin ja otettiin KTA:n mukaan käyttöön maaliskuussa. Samanlaisia roboteilla varustettuja ratkaisuja on otettu käyttöön myös muualla Euroopassa.

Onset X2 tulostaa nopeimmillaan 640 neliömetriä tunnissa. Onsetin modulaarinen rakenne mahdollistaa laitteen päivittämisen kapasiteettitarpeen kasvaessa. Laitteeseen saadaan mm. lisää värikanavia ja kiinnitystehoa.

Inca Onset kuuluu Fujifilm-konserniin. Fujifilmin mukaan Onset X2 edustaa korkeinta mahdollista laatua ja automaation huipputasoa. Laitteen teknologia takaa korkean käyttöasteen vähällä ylläpidolla. Energiatehokkuus ja alhaiset käyttökustannukset painavat nekin koneen valinnassa.

KTA:n Onset-toimitus sisältää ABBn Automaation huipputason robotit materiaalinkäsittelyyn, mikä lisää laitteen käyttöastetta. Laite on operaattorivapaa tulostuksen aikana. Kokoonpano käyttää uusia Fujifilm Uvijet Low Migration -värejä, jotka sopivat elintarvikkeiden ulkopakkauksiin.

Onset–tulostimiin voi tutustua Fespa-näyttelyssä Berliinissä toukokuussa 15.–18.5.2018. Esillä on X1, X2 ja X3-sarjojen lisäksi myös prototyyppinä B1-koon Onset M -tulostin, joka perustuu samaan tekniikkaan kuin X-sarjat.

Share: