Ricoh lanseeraa uuden tehokoneen kaupalliseen painamiseen

6.5.2021 09:00Uutiset » Laitteet
Ricoh Pro Z75-painokoneen odotetaan olevan kaupallisesti saatavilla vuoden 2022 toiselle neljänneksellä. Kuva: Ricoh.

Ricoh esitteli webinaarissa 5.5. uuden B2-koon digipainokoneen, jonka luvataan tuovan uutta kustannustehokkuutta kaupalliseen painamiseen. Ricoh Pro Z75 on inkjet-arkkikone, joka kilpailee suoraan offset-tekniikan kanssa ja tarjoaa nopeaa painamista vesipohjaisilla väreillä laajalla materiaalivalikoimalla.

Ricohin webinaarissa kerrottiin uuden koneen asettuvan tuotantomäärissä tooneripainamisen ja offsetin väliin. Kone on ensimmäinen B2-koon kaksipuolinen inkjet-arkkikone, jossa käytetään vesipohjaisia värejä. Koneen nopeus on yhdeltä puolelta painettaessa jopa 4 500 arkkia tunnissa ja kaksipuolisena puolet siitä. Resoluutio on kaikilla nopeuksilla korkea 1200 x 1200 dpi .

Koneella voi painaa monipuolisesti tavallisilla päällystämättömillä offsetpapereilla tai päällystetyillä. Myös A3-arkkeja voidaan käyttää.

Ricohin mukaan kone soveltuu esimerkiksi kaupalliseen painamiseen, kirjojen tuotantoon, verkkokaupan aineistoihin, suoramarkkinointiin, personoituihin painotuotteisiin ja pakkauksiin.

– Uskon että olemme todella kehittäneet laitteen, joka yhdistää toonerin edut inkjetin mataliin tuotantokustannuksiin ja tuottavuuteen, sanoi webinaarissa johtaja Tim Taylor Ricoh Graphic Communications Group -yksiköstä.

Katso yrityksen Ricoh estradisivu
Share: