Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Ricoh laajentaa tekstiitulostimiensa käyttöaluetta

14.4.2022 09:15Uutiset » Laitteet
Ricohin Ri 1000 DTG-tekstiilitulostimella voi nyt tehdä myös siirtokuvatulostusta kalvolla. Kuva: Ricoh.

Ricoh on lanseerannut uuttaa tekniikkaa Ri 1000 ja Ri 2000 DTG -tekstiilitulostimiin. Jälkiasennettavan tekniikan avulla näillä laitteilla voidaan tulostaa sekä suoraan kankaalle (DTG) että filmin kautta kankaalle (DTF). Tämä laajentaa tiedotteen mukaan laitteen käyttöaluetta edullisella tavalla.

DTF-tekniikassa kuva tulostetaan PET-kalvolle ja siirretään siitä kankaalle. Tämä mahdollistaa tulostamisen entistä laajemmalle materiaalivalikoimalla samalla tulostimella. Näihin uusiin materiaaleihin kuuluvat mm. vettä hylkivät materiaalit kuten nahka, nailon ja Gore-Tex. Tekniikka soveltuu erityisesti työvaatteiden ja urheiluvaatteiden tekoon sekä brändituotteisiin.

Uusi ominaisuus saadaan Ricohin mukaan nopeasti ja edullisesti käyttöön markkinoilla jo oleviin Ri 1000 ja Ri 2000 DTG -tekstiilitulostimiin. Tekniikassa tulostetaan ensin CMYK-värit ja sitten valkoinen väri. Tekniikassa ei tarvita esilämmitystä. Tekniikka mahdollistaa myös painokuvien tulostamisen etukäteen kalvolle varastoon, jolloin voidaan tehdä valmiita tuotteita nopeasti tarvittaessa.

Share: