Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Ricoh ja Durst lisäävät yhteistyötä inkjet-painamisessa

10.3.2022 10:56Uutiset » Laitteet
Ricoh Gen 5 -tulostuspäitä käytetään mm. EDP-palkinnon saaneessa Durst P5 350 HS -hybridipainokoneessa. Kuva: Durst.

Ricoh Europe ja Durst Group ovat sopineet yhteistyön laajentamisesta inkjet-painamisessa. Sopimus on arvoltaan 50 miljoonaa euroa ja koskee Ricohin sekä Durstin yhteistyötä tulostuspäiden kehittämisessä ja toimittamisessa Durstin laitteisiin.

Durst valmistaa digipainokoneita ja käyttää jo nyt Ricoh Gen 5 -tulostuspäitä tekstiilipainamisen Alpha-järjestelmissä sekä Durst P5 -sarjan suurkuvatulostimissa. Sopimuksen mukaan Ricohin tulostuspäitä kehitetään myös Durstin tulossa oleviin painojärjestelmiin eri sovellusalueilla.

Yritykset ovat viime vuosina tiivistäneet yhteistyötään ja kehittäneet erityisesti tekstiilipainamiseen soveltuvaa Durst Alpha -painojärjestelmää. Parhaan painolaadun, tuottavuuden ja luotettavuuden saavuttaminen on vaatinut runsaasti kehitystyötä myös väreissä sekä tuhansien tulostuspäiden ja väritonnien testauksen. Tätä tekniikkaa on sitten otettu käyttöön P5-sarjassa.

– Yhteistyötä laajentamalla voimme saada uudet painojärjestelmät nopeammin markkinoille, kun saamme varmistettua tulostuspäiden ja värien täydellisen yhteensopivuuden. Tämä takaa mahdollisimman hyvän painolaadun ja suorituskyvyn sekä luotettavan toiminnan pitkäaikaisesti, sanoo Durst Groupin toimitusjohtaja Christoph Gamper.

Share: