Painoraidat tarkkaan hallintaan sensoreilla

30.3.2021 16:22Uutiset » Laitteet
Painokoneessa suurella nopeudella kulkeva materiaaliraina täytyy pitää oikealla paikalla, mikä varmistetaan sensoreilla. Kuva: SICK.

Prosessiautomaation järjestelmiä toimittava SICK-konserni on kehittänyt tekniikkaa, jolla paino- ja pakkauskoneiden rainat saadaan tarkkaan hallintaan. Erilaisten rullapainokoneiden ja paperi- ja pakkausmateriaalilinjojen hallinta vaatii tarkkuutta.

Koneessa suurella nopeudella kulkeva materiaaliraina täytyy pitää oikealla paikalla ja oikealla. Se pitää voida myös leikata tasalaatuisesti oikealta kohdalta. SICKin älykkäät, liitettävät sensorit mahdollistavat tämän. Leveäkeilainen valokenno AS30 mittaa materiaalirainan reunan jopa 30 mikrometrin tarkkuudella ja MLG-2 WebChecker -valoverho puolestaan jopa yli kolme metriä leveää rainaa koko leveydeltä.

Rainan oikean kireyden valvonta onnistuu MPS-T-paikoitusantureilla. Jatkuvan materiaalirainan kireyden tarkkailu on tärkeää erityisesti pakkauslinjoilla, jotta tuotteiden tasalaatuinen ja tiivis pakkaaminen voi tapahtua keskeytyksettä.

Rullaprosessin lopussa haluttu tuote tavallisesti leikataan mittaansa. KTS Prime -kontrastianturi löytää oikean leikkauskohdan liikkuvalta rainalta, myös ilman leikkausmerkintöjä painokuvion tunnistuksen perusteella.

Sensoreiden toimittaja SICK Oy on 1991 perustettu SICK AG:n tytäryhtiö.

Share: