Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

MPS panostaa automaatioon uudessa painokoneessaan

21.2.2022 10:27Uutiset » Laitteet
Uusi EF on MPS:n seitsemännen sukupolven fleksopainokone. Kuva: MPS.-

Tuotantoprosessin automatisointi reaaliaikaisen datan avulla on yksi Labelexpo Europen keskeisiä aihealueita. Fleksopainokoneita valmistava MPS esittelee messuilla uuden sukupolven EF-painokonetta, joka tarjoaa sensoritekniikan ja IoT:n kautta tapahtuvan datan keruun kautta mahdollisuuden valvoa ja tehostaa tuotantoa.

EF-painokone tarjoaa tiedotteen mukaan monia innovaatioita, jotka parantavat tuottavuutta. Näitä ovat mm. esiin vedettävät värikaukalot standardina, kaksi automaation tasoa ja optiona 580 mm leveä painorata.

MPS:n painokoneita Suomessa edustavan Cecmik Trading Oy:n toimitusjohtaja Janne Öblom nostaa uudesta koneesta esiin yhden tärkeän innovaation.

– Uudessa E-sleevessä ei enää käytetä paineilmaa lukituksessa vaan siinä on sähkömekaaninen kiinnitys. Se on nopeampi ja tarkempi. Alumiinisissa sleeveissä pyöreys on ihan eri luokkaa kun komposiitti-sleeveissä, toleranssi on kymmenesosa niistä, mikä tuottaa paremman painojäljen, Öblom sanoo.

Suomeen MPS on toimittanut Auraprintille yhden 520 mm leveän fleksopainokoneen. Nordic Labelilla on kaksi yhtä leveätä konetta.

Labelexpo-messujen Automation Arena -osastolla ovat MPS:n lisäksi Xeikon, CERM, Esko ja Grafotronic. Live-demoja järjestetään kolme kertaa päivässä. Messut ovat huhtikuussa Brysselissä.

– Esittelemme `tulevaisuuden tehdasta` automaatioareenalla, emmekä keskity vain täydelliseen fleksopainamiseen. Haluamme näyttää, miten suorituskykyä voidaan parantaa suoraan koneesta tulevan datan avulla, sanoo MPS:n toimitusjohtaja Atze Bosma.

Array
Share: