Mouvent lupaa mullistavaa digitekniikkaa

18.8.2017 08:15Uutiset » Laitteet
Mouventin klusteripainoyksikkö.

Uusi Mouvent-yhtiö lupaa mullistaa digitaalisen painamisen uudella monikäyttöisellä klusteritekniikallaan. Siinä käytetään inkjet-painamiseen modulaarisesti lisättäviä, kaikki värit tulostavia tulostuspäitä kiinteäkokoisten yhden värin päiden sijasta.

Klusteritekniikan kehitti Radex-yhtiö, jolla on pitkä kokemus DOD inkjet-tulostuksesta. Radex ja Bobst perustivat Mouvent-yhtiön kesäkuussa 2017 yhteisyrityksenä. Klusteritekniikalla painaminen soveltuu monille eri markkinoille kuten tekstiileihin, etiketteihin, aaltopahviin, joustopakkauksiin ja taivekartonkiin.

– Tämä on mullistavaa tekniikkaa. Tähän asti painojärjestelmät on pitänyt räätälöidä eri markkinoita varten. Klusteritekniikka on täysin joustava ja sopii kaikille markkinoille ja materiaaleille, sanoo Mouventiin perustajiin kuuluva Piero Pierantozzi.

Mouvent on jo julkistanut ensimmäisiä digipainokoneitaan. Niihin kuuluu 8-värinen tekstiilipainokone TX801. Sen resoluutio on jopa 2 000 dpi:tä ja tuotantovauhti 200 neliömetriä tunnissa. Etikettitulostamiseen Mouvent on kehittänyt kaksi UV-tulostinta sekä vesipohjaisella värillä toimivan kapean radan tulostimen.

Yksi MouventTM Cluster -laite tulostaa jopa 170 millimetrin levyiselle radalle ja niitä voidaan yhdistää vapaasti leveämmäksi radaksi. Klusterin käyttöikä on hyvin pitkä, 10 000 käyttötuntia.

Mouvent esittelee tekniikkaansa uusissa etikettipainokoneissa Labelexpo-messuilla syyskuun lopussa.

Share: