Landa toimittaa ensimmäisiä nanopainokoneitaan

15.10.2018 18:07Uutiset » Laitteet
Landan nanotekniikalla toimiva perfektoripainokone S10P. Kuva: Landa Digital Printing.

Painokonevalmistaja Landan nanopainokoneiden kaupallinen lanseeraus on viivästynyt monta kertaa, mutta nyt yritys toimittaa ensimmäisen S10P-perfektoripainokoneensa Yhdysvaltoihin. Yhdelle puolelle kerralla painavia nanopainokoneita on käytössä nyt kaksi.

Landa Digital Printing on kertonut, että sen ensimmäinen kahdelle puolelle samanaikaisesti painava painokone S10P on matkalla amerikkalaiselle kaupalliselle painajalle, joka on Mercury Print Productions Rochesterissa New Yorkissa.

Nanopainotekniikassa nanokokoisista hiukkasista koostuva painomuste siirretään ensin siirtorullalle, josta väri painetaan kerralla painomateriaalille. Tavoitteena on korkealaatuinen painaminen erittäin nopealla vauhdilla. Printweek-lehden mukaan Landalla on ollut monia vaikeuksia perfektoripainokoneen rakentamisessa.

Nyt toimitettava painokone on kokoa B1, ja se painaa normaalisti kaksipuoleisesti 3 250 arkkia tunnissa – täysnopeudella jopa 6 500 kaksipuoleista B1-arkkia tunnissa. Värejä voi olla neljästä kahdeksaan.

Printweekin mukaan Landa on toimittamassa tätä konetta myös brittiläiselle Route One Print -yritykselle ensi vuoden alussa. Ilman perfektoria toimiva mallia S10 on asennettu israelilaiselle Graphica Bezalel -yritykselle ja Edelmanille Saksaan. Sveitsiläinen lähinnä pakkauspainamisessa toimiva Schelling on myös tilannut tämän painokoneen. Myös Bezalel ja Edelman ovat pakkausten valmistajia.

Share: