Landa laajentaa joustopakkauksiin

5.6.2019 07:00Uutiset » Laitteet
Edelmann esitteli Landa S10 -painokonettaan 60 jalostajalle ja painajalle Saksassa. Kuva: Edelmann.

Painokonevalmistaja on saanut nanopainokoneidensa toimituksia vähitellen vauhtiin, ja nyt yritys aikoo lanseerata myös ensimmäisen joustopakkauskoneen ensin vuoden alussa. Drupa-messujen aikaan Landalla olisi silloin tuotevalikoimassa kaikki kolme suunniteltua konetyyppiä.

Landa Digital Printing -yrityksen toimitusjohtaja Yishai Amir kertoi Printweek-lehdelle yrityksen suunnitelmista yrityksen ensimmäisen eurooppalaisen asiakkaan järjestämässä tilaisuudessa toukokuussa. Saksalainen taivekartongin painaja Edelmann otti Landan S10-painokoneen beta-käyttöön helmikuussa 2018. Nyt kone avataan kaupalliseen tuotantoon.

Amirin mukaan eurooppalainen joustopakkausten painaja tulee olemaan ensimmäinen asiakas Landan W10-painokoneelle. Sillä voidaan painaa metrin levyisellä painoradalla joustopakkauksia 100 metriä minuutissa.

Landa on nyt toimittanut neljä painokonetta ja neljä on tilattuna. Amirin mukaan lisätilauksista tiedotetaan pian, ja yritys laajentaa nyt tuotantolaitoksiaan Israelissa.

Edelmanin B1-koon S10-painokoneella voidaan painaa 6 500 arkkia tunnissa. Kuukausi sitten painokone muutettiin seitsemänväriseksi, ja sillä pystytään nyt painamaan 95 % Pantone-väreistä. Koneessa on AQM:n toimittama suljetun kierron hallintajärjestelmä.

Edelmannin toimitusjohtaja Oliver Bruns kertoi tiedotteen mukaan, että Landan painokoneen nopeus ja tehokkuus mahdollistavat hyvän ROI-tuoton painotöissä. Painokone on täyttänyt odotukset ja sen tuottamat värit ovat kirkkaita ja eläviä. Landan kone mahdollistaa uudenlaisten ratkaisujen tuottamisen asiakkaille.

Share: