Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Kyocera lähtee tekstiilien tulostamiseen

23.5.2023 08:56Uutiset » Laitteet
Kyoceran Forearth-tulostin on inkjet-tekniikalla toimiva pigmenttitulostin, joka käyttää vettä mahdollisimman vähän. Kuva: Kyocera.

Nopeasti kasvavat tekstiilitulostamisen markkinat kiinnostavat digipainolaitteiden valmistajia. Nyt myös japanilainen Kyocera on lähtenyt tälle markkinalle lanseeraamalla ensimmäisen tekstiilitulostimensa. Kyoceran Forearth-tulostin on inkjet-tekniikalla toimiva pigmenttitulostin, joka käyttää vettä mahdollisimman vähän.

Kyoceran tiedotteen mukaan laitteen kehittämisessä on ympäristösyistä tähdätty mahdollisimman pieneen veden kulutukseen. Tulostimessa käytetään Kyoceran omaa patentoitua tekniikkaa tulostuspäissä, väreissä ja tulostustekniikassa. Tulostuspäitä on 18 ja värejä 8. Tulostusleveys on 1,8 metriä ja resoluutio 600 x 600 dpi.

Tulostimella voidaan tulostaa 250 neliömetriä kangasta tunnissa. Tulostusprosessi on yksinkertainen; tulostus ja kuivaus saman tien. Materiaalivalikoima on laaja: puuvilla. silkki, polyesteri, nylon ja sekoitekankaat. Tulostin sopii esimerkiksi muotivaatteiden, urheiluvaatteiden, lastenvaatteiden ja sisustustekstiilien tuottamiseen.

Tulostin esitellään ensimmäistä kertaa Japanin ulkopuolella ITMA2023-messuilla kesäkuussa Milanossa.

Array
Share: