Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Kodak nostaa kierroksia inkjet-painamisessa

21.6.2022 10:05Uutiset » Laitteet
Prosper 7000 Turbo -koneen mullistava nopeus auttaa painajia nostamaan tehokkuuttaan siirtämällä suurempia painotöitä perinteisestä tekniikasta inkjet-tekniikkaan, sanoo Kodakin toimitusjohtaja Jim Continenza (vasemmalla). Oikealla Kodakin digitaalipainokoneista vastaava johtaja Randy Vandagriff. Kuva: Signprint / Claes Nordström.

Kodak on lanseerannut nelivärisen korkean volyymin inkjet-painokoneen, joka on yrityksen mukaan nopein inkjet markkinoilla. Prosper 7000 Turbo Press on rullasyötteinen painokone, jonka nopeus on 410 metriä minuutissa, mikä vastaa 5 523 A4-sivua minuutissa.

Kodakin mukaan uusi kone painaa 35 % nopeammin kuin sen lähin kilpailija. Kodakin mukaan kaksipuoleisesti painava kone tarjoaa kaupallisille ja julkaisujen sekä sanomalehtien painajille kilpailukykyisen vaihtoehdon offsetille. Painoradan leveys on 648 millimetriä. Koneella voidaan painaa monenlaisia päällystettyjä ja päällystämättömiä papereita, joiden grammapaino voi olla 42–270.

Konetta voidaan käyttää kolmessa eri moodissa, joita Quality-moodi on resoluutioltaan 600 x 900 dpi ja soveltuu parhaiten suoraan, kuvastoihin ja aikakauslehtiin. Performance-moodi soveltuu kirjoihin ja muihin keskimääräisen väripeiton töihin. Turbo-moodia voi käyttää sanomalehtien painamisessa matalalla väripeitolla.

Koneessa käytetään Kodakin ympäristöystävällisiä vesipohjaisia pigmenttivärejä, jotka yrityksen mukaan kuivuvat nopeasti. Koneessa käytetään Kodakin uutta Stream-mustesuihkutekniikkaa.

Share: