Kirjojen nidontaa entistä automaattisemmin

14.12.2017 09:32Uutiset » Laitteet
Horizonin täysin automaattinen sidontalinja: BQ-480 varustettuna automaattisäätöisellä AFV-566-taittokoneella, kirjablokkien BBS-40-stackerilla ja kirjablokkien BBF-480-syöttölaitteella.

Horizon on kehittänyt uuden BQ-480 liimanidontalaitteen, joka lyhentää kuntoonlaittoaikaa merkittävästi. Yhdessä taittokoneen ja leikkurin kanssa liimanidontalaite voidaan laajentaa huipputehokkaaksi sidontalinjaksi, joka pystyy tuottamaan 800 kirjaa tunnissa.

Uuden sukupolven BQ-480 on kehitetty ja laajennettu suositusta mallista BQ-470. Uuden laitteen automaation ansiosta kirjojen tuotantomäärä on yli kaksinkertainen aiempaan malliin verrattuna. BQ-480 on tiedotteen mukaan markkinoiden nopein nelileukainen liimanidontalaite ja luo perustan pitkään voitollisena säilyvälle pienten painoserien ja yksittäispainosten tuotannolle.

BQ-480 työstää kirjoja, joiden paksuus on 1–65 millimetriä ja joiden selän pituus on 145–320 millimetriä. Säädöt ja vaihdot tehdään digitaalisesti kosketusnäytöllä. Muistista voidaan hakea jopa 999:n toistuvan tilauksen tiedot.

Liimanidontalaite ottaa säädöt käyttöön täysin automaattisesti sekunneissa niin jyrsimessä, liiman levityksessä, puristuksessa kuin nuuttauksessa. Kuntoonlaittoaikoja lyhentävät huomattavasti myös nopeammat askelmoottorit, jotka on asennettu kaikkiin asemiin.

Planatol on kehittänyt tiiviissä yhteistyössä Horizonin kanssa Planamelt W -sulateliiman. Se sopii täydellisesti käytettäväksi BQ-480:ssä ja kaikissa muissa Horizonin yksi-, neli- ja yhdeksänleukaisissa liimanidontalaitteissa. Planamelt W:n vetolujuusarvot ovat erittäin hyvät, joten myös raskaiden materiaalien käsittelyssä saadaan parhaat mahdolliset tulokset.

Share: