Ilmanpuhdistin toimii myös mainoskaappina

12.10.2020 17:41Uutiset » Laitteet
Durstin ilmanpuhdistuslaitteiden vaihdettaville kalvoille voidaan tulostaa ja niihin voidaan laittaa takavalo. Kuva: Durst.

Painotalot ja laitetoimittajat ovat kehittäneet koronapandemian aikana erilaisista suojatuotteista monenlaista uutta korvaavaa liiketoimintaa. Uusin innovaatio on Durstin kehittämä UV-säteilyä hyödyntävä ilmanpuhdistin, joka voi toimia myös sisustuselementtinä tai taustavalaistuna mainoskaappina.

Digipainolaitteita toimittava italialainen Durst on kehittämässä kokonaista siirrettävien ilmanpuhdistimien tuotesarjaa. Tekniikkaa on toimitusjohtaja Christoph Gamperin mukaan kehitetty kuusi kuukautta. Sen avulla on tarkoitus auttaa yleisötilojen pitämistä puhtaana viruksesta.

Durstin UV-tekniikkaa tunteva kehitysryhmä tuotti UVC-R tekniikan, jossa ilma imetään viruksia estävän kalvon läpi suljettuun järjestelmään, jossa viruksia tuhotaan UV-C valolla ja puhdistettu ilma kierrätetään takaisin huoneeseen. Tekniikan on testannut saksalainen terveydenhuollon tekniikan laboratorio.

Ensimmäiset 1 000 laitetta ovat tuotannossa Durstin tehtaalla nyt, ja ne toimitetaan asiakkaille Italiaan ja Tyroliin. Gamperin mukaan laitteiden vaihdettaville kalvoille voidaan tulostaa, ja niihin voidaan laittaa takavalo.

Ilmapuhdistuslaitteet ovat Suomessakin yleistymässä tavallisissa yleisötiloissa. Kahteen ravintolaan, Rymy-Eetuun ja Storyvilleen on HS:n mukaan asennettu sairaaloiden erityiskäyttöön tarkoitettu ilmanpuhdistuslaitteisto. Niissä puhdistus tapahtuu sähkön avulla. VTT:n asiantuntija ei ole täysin varma, voivatko koneet estää koronavirustartuntoja.

Share: