Huhtamäki tehosti painotuotantoa levyjärjestelmällä

20.5.2020 14:24Uutiset » Pakkaukset
Huhtamäen uusi painolaattojen tuotantoympäristö. Kuva: Flint Group.

Huhtamäki on ottanut käyttöön Flint Groupin toimittaman uuden painolaattojen tuotantojärjestelmän Hämeenlinnan tehtaallaan. Järjestelmän avulla on saatu parempi painojälki ja selvästi nopeampi tuotanto. Laattojen tuottamisen ympäristöystävällisyys on myös parantunut selvästi.

Hämeenlinnan tehtailla valmistetaan elintarvikepakkauksia. Valikoimaan kuuluvat paperikupit, paperilautaset, paperipillit, salaattirasiat ja munarasiat. Niitä tehdään paljolti uusiutuvista materiaaleista.

Flint Groupin tiedotteen mukaan Huhtamäen suurin haaste painotuotannossa on painatuksen laadun yhteneväisyys painomateriaalista riippumatta. Fleksopainon nykyinen painolaattojen tuotantojärjestelmä oli elinkaarensa loppuvaiheessa, ja Huhtamäki päätti uudistaa sen.

Investoinnissa päädyttiin termolevyratkaisuun, joka hyödyttää ympäristöä. Uusi tuotantoratkaisu sisältää nämä laitteet ja materiaalit: nyloflex Xpress Thermal System, nyloflex Exposure F IV ECLF, nyloflex XPM termolevyt ja ThermoFlexX 60 -tulostimen.

– Ratkaisu sopii hyvin nykyisiin tarpeisiimme. Korkea painolaatu, vapaus liuottimista ja käytännössä olemattomat VOC-päästöt olivat hyvin vakuuttavia ominaisuuksia, sanoo Erno Virkki, tuotantopäällikkö Huhtamäellä.

Virkin mukaan kaikki sujui hyvin uusien laitteiden käyttöönotossa. Nyloflex Xpress Thermal System tuottaa levyn vähemmässä kuin tunnissa, kun se aiemmin kesti päivän. Tuottavauus on Virkin mukaan parantunut massiivisesti ja muovin käyttöä voidaan vähentää huomattavasti.

 

Share: