Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

HP kasvattaa rullakoneiden valikoimaansa

21.10.2022 08:50Uutiset » Laitteet
HP PageWide Web Press T485 HD toimii Brilliant Ink -väreillä. Se kilpailee painolaadussa offsetin kanssa. Kuva: HP.

HP kilpailee entistä tiukemmin suuren volyymin rullapainamisesta uusilla painokoneillaan. Printing United -messuilla USA:ssa lanseerattiin uusi HP PageWide Web Press T485 HD, joka toimii HP:n Brilliant Ink -väreillä. Se kilpailee painolaadussa offsetin kanssa.

Uusi painokone on tiedotteen mukaansa tarkoitettu kaupalliseen painamiseen, suoramarkkinointiin, transaktiopainamiseen ja julkaisujen painamiseen. Se laajentaa HP:n tarjontaa Brilliant Ink -väreillä toimivissa koneissa, joilla tuotetaan offsettasoista painojälkeä. Koneen tuotantonopeus on 244 metriä minuutissa, joka tarkoittaa parhaimmillaan yli 400 000 sivua tunnissa neljä värillä.

HP:n PageWide-koneet toimivat Thermal Inkjet -tekniikalla ja painavat molemminpuolisesti yhdellä ajolla. Paperi kuivataan IR-tekniikalla. Koneissa voidaan käyttää suoraan päällystämättömiä ja päällystettyjä offsetpapereita.

PageWide T400 -sarjan koneet voidaan päivittää uudeksi koneeksi. Myös suosittu T250 HD pysyy valikoimassa ja sen tuottavuus on kasvanut teknisten parannusten avulla. Koko PageWide Web Press -tuotesarjan suosio on HP:n mukaan kasvanut nopeasti, ja viime vuonna näillä koneilla painettiin jo 750 miljardia sivua.

HP on myös laajentanut yhteistyötään paperitehtaiden kanssa. HP:n ColorPro-partnereita ovat nyt UPM, Pixelle, Burgo, Sylvamo, Crown Van Gelder, Georgia-Pacific ja Mondi.

Share: