HP julkisti uutta tekniikkaa pakkauspainamiseen

11.3.2020 08:00Uutiset » Laitteet
Uuden sukupolven HP Indigo V12 Digital Press lupaa nopeaa digipainamista. Kuva: HP.

HP on julkistanut useita uusia Indigo-painokoneita etikettien ja kartonkipakkausten painamiseen jo ennen kesäkuun Drupa-messuja. Lisäksi HP kertoi seuraavan sukupolven LEPx-tekniikkaan perustuvasta digitaalisesta etikettipainokoneesta, joka painaa yhtä nopeasti kuin analogisen tekniikan koneet.

Uuden sukupolven HP Indigo V12 Digital Press tulee olemaan 12-värinen kapean 340 millimetrin radan kone, jonka nopeus on 120 metriä minuutissa kuudella värillä painettaessa. Koneen resoluutio on korkea 1 600 dpi. Uutta konetta on testattu pari vuotta ja neljää koekonetta rakennetaan. Kaupalliseen tuotantoon uuden Series V -sarjan ensimmäinen kone on tulossa vasta vuonna 2022.

Drupa-messuista lähtien saatavilla olevaa tekniikkaa edustavat uudella Spot Master -värinhallintasovelluksella varustetut painokoneet HP Indigo 35K, HP Indigo 25K, HP Indigo 6K ja HP Indigo 8K. Näistä 6K ja 8K on tarkoitettu etikettien tuotantoon ja 25K etiketteihin sekä joustopakkauksiin. Kartonkien painamiseen on arkkikone B2-koon 35K ja rullakone 90K, joka on B1-kokoa.

HP on Drupan suurin näytteilleasettaja, ja sen osastolla on yli 30 konetta.

Share: