Horizonilta uusi laitesarja viimeistelyyn

19.10.2020 07:50Uutiset » Laitteet
Uudella BQ-500-liimanidontalaitteella voidaan sitoa noin 800 kirjaa tunnissa. Kuva: Horizon.

Horizon on lanseerannut uuden iCE-tekniikkaan perustuvan viimeistelylaitteiden sarjan. Laitteet esiteltiin virtuaalisessa tuote-esittelyssä, johon osallistui globaalisti yli 300 osanottajaa. Sarjan ensimmäiset laitteet mahdollistavat tehokkaan kirjatuotannon jopa yhdestä kappaleesta ylöspäin.

– iCE tarkoittaa älykkyyttä, integraatiota, vuorovaikutusta, verkottumista ja tehokkuutta. Tuotannosta pitää tehdä mahdollisimman älykästä ja tehokasta. Älykkyys tarkoittaa meille sitä, että tuotannon vaiheet voidaan minimoida, kuntoonlaiton aikaa lyhentää ja tuotantoa tehostaa korkealla automaatioasteella, selittää tapahtumaa johtanut myyntipäällikkö Marisa Dütsch.

Automatisointi perustuu siihen, että kaikki uuden tuotesarjan laitteet on verkotettu pilvipalveluna toimivalla iCE LiNK -ohjelmistolla. Tuotannossa käytetään myös robotteja. Demossa robotti syötti digitaalisesti painettuja kirjoja HOF-400-syöttölaitteelta BQ-270V-nidontalaitteeseen.

Tapahtumassa esiteltiin uusi täysin automaattinen iCE Binder BQ-500 liimanidontalaite, jota voidaan käyttää nidontaan sekä EVA että PUR-kuumaliimoilla. Toinen uutuus oli kolmikanttileikkuri HT-300, jota voidaan käyttää joustavasti erilaisissa laitekokoonpanoissa.

Share: