Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Heidelberg vauhdittaa offsetpainamista

28.3.2024 07:34Uutiset » Laitteet
Speedmasteria ohjataan Prinect-työnkulkuohjelmistolla. Kuva: Heidelberg.

Heidelberg vauhdittaa offsetpainamista nostamalla Speedmaster XL 106 painokoneen tehoja. Drupa-messuilla esiteltävät uudistukset nostavat yhtiön lippulaivakoneen tuottavuutta jopa 20 prosenttia ja tekevät tuotannosta entistä automaattisempaa.

Heidelbergin mukaan uusittu Speedmaster XL 106 Peak Performance painaa jopa 21 000 B1-arkkia tunnissa. Yksi syy tehokkuuden nousuun on esivalmisteluajan lyhentyminen 30 prosentilla.

Speedmasterilla voidaan painaa 100 miljoonaa arkkia kuukaudessa, kun nyt päästään 85 miljoonaan arkkiin. Operaattoreita tarvitaan vähemmän, ja tuotanto voi olla osittain miehittämätöntä.

Koneen uudistuksia ovat myös säästöt painamisen materiaaleissa ja kuivausenergian määrässä. Levyjen vaihto tapahtuu täysin automaattisesti.

Prinect-ohjelmistolla iso rooli automaatiossa

Heidelberg tuo messuilla esille myös Prinect-ohjelmiston isoa roolia automaatiossa. Prinectissä käytetään tekoälyä töihin kuluvien tuotantoaikojen supistamiseen.

Speedmasteria käytetään paljon myös pakkausten painamisessa. Lisäksi Heidelberg tarjoaa siihen fleksotekniikkaa. Uusi Boardmaster-fleksopainokone pääsee käytettävyydessä jo 90 prosenttiin ja vauhdissa 600 metriin minuutissa. Aikaisempiin sukupolviin verrattuna uusi kone vähentää huomattavasti teollisen pakkaustuotannon kokonaiskustannuksia.

Heidelberg esittelee messujen aikana standillään pitkälle automatisoitua pakkausten tuotantoprosessia. Wiesloch-Walldorfin tehtaalla esillä on lisäksi koko yhtiön tuotevalikoima.

Array
Share: