Heidelberg lanseerasi uuden Speedmaster CX 104 -painokoneen

24.6.2021 09:24Uutiset » Laitteet
Speedmasterin Anilox-rullien vaihto on entistä helpompaa, ja sen voi tehdä yksi operaattori selvästi aiempaa nopeammin. Kuva: Heidelberg.

Heidelberg on lanseerannut uuden Speedmaster CX 104 -painokoneensa globaalissa Showtime-virtuaalitapahtumassa. Uusi offsetpainokone on monipuolinen laite soveltuen sekä pakkauspainamiseen että kaupalliseen painamiseen. Tapahtumassa esiteltiin myös muita uusia tuotteita.

Uudessa painokoneessa voi olla korkeintaan 15 painoyksikköä. Koneen perusnopeus on 15 000 arkkia tunnissa ja maksimissaan 16 500 arkkia tunnissa. Painettavan materiaalin paksuus voi olla 0,03–1 mm. Optiona on myös korttien ja ohuiden materiaalien laitekokoonpanot.

Speedmasterin päällystysyksikkö on uusittu kokonaan. Anilox-rullien vaihto on entistä helpompaa, ja sen voi tehdä yksi operaattori selvästi aiempaa nopeammin.

Speedmasteria operoidaan uudella Prinect Press Centre XL 3 -ohjelmistolla.

Pakkauspainamiseen uutta tehoa

Heidelberg uskoo tiedotteen mukaan maailman pakkauspainamisen markkinoiden kasvavan ripeästi koronaviruksen hellittäessä. Yritys on investoinut etikettien ja kartongin tuotantotekniikan uudistamisen ja esitteli uusia laitteita tapahtumassa. Uusi IML-tuotepaketti Speedmaster XL 106 -painokoneelle tehostaa märkäliimaetikettien painatusta jopa 15 %. Näiden etikettien viimeistelyyn tarjotaan uutta XL 106-D stanssia.

Toinen uutuus pakkauspainamisessa on Mastermatrix 106 CSB -tasostanssi, joka on tarkoitettu taivekartongin tuotantoon.

Polar esitteli tapahtumassa uutta tuottavuutta nostavaa DCC-12 leikkausjärjestelmää.

Share: