Gallus helpottaa etikettien viimeistelyä

25.9.2017 14:31Uutiset » Laitteet
Gallus Labelfire –painokone uusilla viimeistelyominaisuuksilla varustettuna. Kuva: Gallus.

Heidelberg-konserniin kuuluva Gallus esitteli Labelexpo Europe –messuilla uuusia ratkaisuja etikettien viimeistelyyn suoraan tuotantolinjalla. Tällä tavalla voidaan yhtiön mukaan nopeuttaa tuotantoa ja vähentää paperin kulutusta.

Gallus esitteli digitaaliseen Labelfire 340 –painokoneeseen liitetyn in-line pyörivän silkkipainoyksikon. Se voidaan sijoittaa painoprosessissa eteen tai taakse, mikä lisää tuotantomahdollisuuksia.

Labelfiressa on myos in-line stanssi ja etikettejä sadaan näin linjalta valmiina yhdellä ajolla.  Painamisessa käytetään Fujifilmin Samba-inkjet-tulostuspäitä. Niiden avulla saadaan aikaan offset-tasoinen 1 200 dpi:n resoluutio.

Gallus esitteli myos prototyyppinä digitaalisen in-line-päällystysyksikon (Digital Embellishment Unit). Sen avulla voidaan lisätä etiketteihin spottilakkaa mattana, kiiltävänä ja kerroksina. Yksikkoa tullaan tarjoamaan Labelfire, ECS 340 ja Labelmaster-malleihin.

Galluksen lippulaivakone Labelmaster esiteltiin messuilla täydennettynä uusilla yksikoillä. Täysin modulaarisesti rakennettu nopea etikkettikone voidaan nyt varustaa uudelleen suunnitellulla fleksopainoyksiköllä ja ja uudella silkkipainoyksiköllä. Galluksen mukaan vuonna 2016 esitelty hybridi painokone täyttää joustavasti koottavilla tuotantolinjoilla lähes kaikki painajien toiveet etikettien painamisessa ja viimeistelyssä.

Share: