Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Fujifilm panostaa kaupalliseen painamiseen

15.12.2021 09:59Uutiset » Laitteet
Fujifilmin Jet Press soveltuu korkeatasoisten markkinointimateriaalien painamiseen lyhyinä sarjoina. Kuva: Fujifilm.

Japanilainen Fujifilm panostaa nyt kaupalliseen ja pakkauspainamiseen soveltuvien digitaalisten painokoneiden kehittämiseen ja markkinointiin Euroopassa. Markkinoille on lanseerattu entistä nopeampi inkjet-painokone Jet Press 750S, uusia Acuity-tasotulostimia sekä uusia painokoneita joustopakkaamiseen ja etikettien tuotantoon.

Myös uusi tooneripohjainen Revoria P1120 on nyt rajoitetusti Euroopan markkinoilla.

Panostuksiin on tuonut vauhtia uudelleenorganisoituminen. Fujilmin ja Xeroxin pitkään jatkuneen myyntiyhteistyön loputtua Fujifilm kehittää ja markkinoi painokoneitaan nyt yksinään ja haluaa laajentaa jalansijaansa Euroopan sekä USA:n markkinoilla. Fujifilm tarjoaa nyt kuusiväristä Revoria P1120 -tooneripainokonetta Saksan, Itävallan ja Portugalin markkinoilla. Myynti tulee laajentumaan muihin maihin jakelusopimusten selvittyä.

Fujifilm on kehittänyt mustesuihkutekniikka jo 10 vuotta, ja nyt sitä hyödynnetään uusissa lanseerauksissa. Joustopakkauksien painamiseen tarjotaan uutta vesipohjaisilla värillä toimivaa Jet Press FP 790 -painokonetta. Yhdysvalloissa on tänä syksynä lanseerattu etikettien tuotantoon LP350-painokone.

B2-koon inkjet-painokone Jet Press lanseerattiin konseptina Drupa 2008 -messuilla ja seuraavilla messuilla 2012 se oli kaupallisesti saatavilla. Vuosikymmenessä sitä on toimitettu noin 250 pääasiassa offsetpainotaloille täydentämään tuotantotekniikkaa.

Uusi Jet Press 750S High Speed pystyy nyt painamaan 5 400 arkkia korkean suorituskyvyn moodissa, ja siinä voi käyttää offsetin painomateriaaleja ilman primeriä. Koneen etuna on sen kaksineuvoisuus: korkean laadun moodiin voidaan vaihtaa nopeasti.

Reino Lantto

Fujifilm on toimittanut globaalisti yli 250 Jet Press -painokonetta asiakkaille. Kuva: Fujifilm.
Array
Share: