Durstin inkjet-kone haastaa flekson

11.9.2017 08:15Uutiset » Laitteet
Durst Tau 330 RSC UV-mustesuihkukone.

Durstin uusi digitaalinen kahdeksanvärinen etikettipainokone haastaa  fleksopainamisen laadussa, nopeudessa ja värien käyttömahdollisuuksissa. Näin sanoo koneen ensimmäinen käyttäjä.

Beta-käytössä oleva kone esitellään ensi kertaa Labelexpo-messuilla syyskuun lopussa.

Durst Tau 330 RSC on UV-mustesuihkukone, jonka painoradan leveys on 330 mm. Koneen resoluutio on noussut aiemmista Tau 330 -malleista ja on nyt 1200 x 1200 dpi:tä. Väriasemia on kahdeksan, ja värit ovat uusia korkealaatuisia pigmenttivärejä. Durstin mukaan koneella voidaan tuottaa flekson tasoista painojälkeä ja käytettävissä on lähes 98 % Pantone-värikartasta.

Koneen ensimmäinen beta-käyttäjä on brittiläinen The Label Makers -yhtiö. Toimitusjohtaja David Websterin mukaan yksi syistä hankkia kolmas Tau 330 -kone on uuden koneen nopeuden nouseminen 78 metriin minuutissa. Toinen syy on resoluution nousu ja uuden vihreän värin mahdollisuus. Nyt lähes koko Pantone-värikartta on käytettävissä painamisessa.

Uusi kone on saatavissa erikseen tai varustettuna digitaalisella in-line-laserstanssilla. Labelexpossa kone on yhdistetty Ometin viimeistelylaitteiden kanssa hybridiksi painolinjaksi.

Share: