DiPrintille ensimmäinen Colorado-tulostin

20.10.2017 08:00Uutiset » Laitteet
Canonin Océ Colorado 1640 -tulostin.

Helsinkiläinen painotalo DiPrint on ottanut ensimmäisenä Suomessa käyttöön uuden Canon Océ Colorado 1640 -tulostimen. Viime keväänä lanseeratun suurkuvatulostimen myynti on lähtenyt hyvin käyntiin Euroopassa.

Colorado perustuu Canonin kehittämään uuteen UVgel-tekniikkaan, jossa väri kiinnittyy heti koskettaessaan tulostusmateriaalin pintaa. Colorado on ensimmäinen tekniikkaa hyödyntävä rullatulostin. Sen leveys on 54 tuumaa. Käytettävissä on laaja materiaalivalikoima. Koneen nopeus on 40–159 neliömetriä tunnissa.

DiPrintin tuotantopäällikkö Jenni Laine kertoo, että syynä juuri tämän laitteen hankintaan olivat ainakin luvattu nopeus ja UV-värit. Syksyllä asennetun koneen käyttöönotto on sujunut hyvin.

– Ajamme koneella paperia, banneria, tarraa, canvasta sekä varmasti jatkossa muitakin materiaaleja. Näitä olemme nyt ajaneet eniten, ja materiaalit toimivat oikein hyvin kyseisessä koneessa. Nopeuskin toistaiseksi miellyttää, Laine sanoo.

Coloradoa on myyty EMEA-alueelle 150 kappaletta, kertoi johtaja Mark Lawn Canon Europesta yhtiön Production Printing -tapahtumassa syyskuussa. Pohjoismaihin ja Baltiaan on myyty lokakuun puolessavälissä yhteensä 23 laitetta.

Share: