Canon mukaan etikettipainamisen markkinoille

7.6.2018 14:54Uutiset » Laitteet
Canon Océ LabelStream 4000. Kuva: Canon.

Canon lähtee mukaan digitaalisen etikettipainamisen markkinoille uudella Océ LabelStream 4000 -mustesuihkupainokoneella. Canonin mukaan se tarjoaa merkittäviä etuja verrattuna muihin vastaaviin markkinoilla oleviin laitteisiin.

Canonin mukaantulo lisää tungosta nopeasti kasvavilla laitemarkkinoilla, joissa painajalla on tarjolla monia erilaisia vaihtoehtoja. Canonin uutuuskone asettuu laitevalikoiman keskivaiheille alle 50 metriä minuutissa painavien mustesuihku- sekä toonerikoneiden ja nopeampien perinteisellä tekniikalla toimivien painolinjojen väliin.

Canonin kone on syksystä lähtien saatavilla 330 tai 410 millimetrin levyisellä painoradalla. Koneen nopeus on 48-68 metriä minuutissa. Värejä on CMYK+valkoinen. Konetta toimitetaan erikseen, inline-viimeistelyllä varustettuna tai hybridilinjana, jossa on fleksopainoyksiköitä.

Canon kehitti koneen yhteistyössä brittiläisten FFEI ja Edale-yritysten kanssa. Kirjoituspäänä on Xaar 2001 drop-on-demand pietsokirjoituspää. Xaarin kirjoituspäätä käytetään nyt ensimmäistä kertaa etiketti- tai joustopakkauspainokoneessa. Resoluutio on 720 x 600 dpi.

Uusi kone on suunnattu itsekiinnittyvien etikettien tuotantoon, ja se soveltuu myös joidenkin joustopakkausten tekoon.

Canonin digitaalisen pakkaamisen laitteista vastaavan Crit Driessenin mukaan uusi painokone on hyvin tärkeä askel Canonille ja Océlle.

– Monet digipainokoneista perustuvat näillä markkinoilla edelleen tooneritekniikkaan, mutta inkjet on tulevaisuuden tekniikka. Uskomme että se on nyt kypsä tähän tuotantoon, Driessen sanoo.

Reino Lantto

Share: