Automaattista tulostusta robotin avulla

7.2.2018 18:38Uutiset » Laitteet
NIZE equipmentin tuotantolinjallla robotti huolehtii materiaalien siirrosta.

Tanskalainen NIZE equipment -yritys esittelee ensi kertaa Suomessa uutta automatisoitua ratkaisuaan suurkuvatulostamiseen. Siinä robotti syöttää ja poistaa materiaaleja tulostimesta. Ratkaisu on esillä Sign, Print & Pack -messuilla maaliskuussa Helsingissä.

Ratkaisuun kuuluu swissQprint Impala UV LED -suurkuvatulostin ja materiaalia siirtävä robotti.  Se syöttää ja poistaa jopa 500 x 700 millimetrin kokoisia materiaaleja väsymättä.

Sujuvan tuotannon takaa myös Cosign-jyrsin, joka kuuluu nyt yrityksen tuotevalikoimaan.

– Esittelimme Cosign-jyrsimen ensi kertaa Sign, Print & Pack -messuilla Odensessa Tanskassa syyskuussa 2017 ja se oli suuri menestys. Laite oli ainoa CNC-jyrsin messuilla. Monet kävijöistä kertoivat unohtaneensa, miten paljon jyrsin voi tehdä sellaista, jota leikkuri ei tee, sanoo Lars Nikolajsen, NIZE equipment -yrityksen toimitusjohtaja.

Cosign voi esimerkiksi ensin jyrsiä akryylilevyä ja sen jälkeen kaivertaa siihen 3D-tekstiä. Laitteen toiminta on erittäin tarkkaa.

NIZE equipmentin Cosign-jyrsin kiinnosti Sign, Print & Pack -messuilla Odensessa Tanskassa.

Laatutulostin esillä ensi kertaa

Ensi kertaa Suomessa messuilla ovat esillä myös NIZEn Pohjoismaissa edustamat, korkeasta laadustaan tunnetut swissQprint-suurkuvatulostimet. Messuosastolla on Impala UV LED -tulostin. Se lanseerattiin Fespa-messuilla 2017. Laitteessa on myös valkoinen väri, lakka ja päällystysaine.

– Esittelemme laitteen uusia teknisiä innovaatioita ja monia käyttömahdollisuuksia, Nikolajsen sanoo.

Reino Lantto


Lue lisää Sign, Print & Pack -messuista ja rekisteröidy messuille osoitteessa sipp.fi.

Share: