Agfalta vesipohjainen sisustustuotteiden tulostin

23.11.2020 09:00Uutiset » Laitteet
Agfan InterioJet 3300 soveltuu erityisesti laminaattilattioiden ja huonekalujen päällystysmateriaalien tuotantoon. Kuva: Agfa.

Agfa on lanseerannut vesipohjaisilla väreillä toimivan mustesuihkutulostimen, jolla voidaan tulostaa jopa 340 neliömetriä tunnissa. InterioJet 3300 soveltuu erityisesti laminaattilattioiden ja huonekalujen päällystysmateriaalien tuotantoon.

Tulostimessa käytetään erikoispaperia, joka sitten liimataan laminaattilattiaan. Väreinä käytetään Agfan kehittämiä vesipohjaisia pigmenttivärejä. Agfan Thin ink layer -tekniikan avulla voidaan minimoida värien käyttö. Yrityksen mukaan nämä värit ovat laminaattien tuotannossa selvästi edullisempia kuin UV-värit.

Laitteella voidaan tulostaa kahta paperirullaa samanaikaisesti. Niiden leveys voi maksimissaan olla 155 senttimetriä ja paino 600 kiloa. Tulostimen tekniikka pohjautuu Jeti Tauro LED UV -suurkuvatulostimen tekniikkaan. Työnkulkuohjelmistona on muissakin Agfan mustesuihkutulostimissa käytetty Asanti.

– InterioJet 3300 tulee kiihdyttämään muutosta analogisesta painamisesta digitaaliseen painamiseen laminoitujen pintojen tuottamisessa. Se on ideaali kustannustehokas ratkaisu keskisuurten ja pienten sarjojen tuotantoon, sanoo Tom Cloots, Director Industrial Inkjet, Agfa.

Share: