Aaltopahvin painatukseen uusi digiratkaisu

5.6.2020 09:27Uutiset » Pakkaukset
Aaltopahvipakkaukset ovat ulkoasultaan yhä korkeatasoisimpia, mihin vaikuttaa digipainatuksen yleistyminen. Kuva: Stora Enso.

Xeikon on tuomassa markkinoille uuden vaihtoehdon aaltopahvin painamiseen single-pass-tekniikalla. Uusi Idera-kone käyttää elintarviketurvallisia vesipohjaisia värejä, jotka on kehitetty yhdessä värien valmistaja Flint Groupin kanssa. Idera on suunniteltu sekä lyhyille että pitkille tuotantosarjoille.

Aaltopahvin digitaalinen painaminen on kasvava markkina, jota vauhdittaa verkkokaupan nopea kasvu. Xeikon ei ole aikaisemmin toimittanut laitteita aaltopahvin painamiseen ja haluaa tarjota ratkaisullaan korkeaa laatua sekä lisää tuottavuutta. Ratkaisu on kehitetty yhteistyössä Flintin kanssa. Flint on maailman suurimpia painovärien valmistajia.

Mustesuihkutekniikalla toimivan Ideran arkkikoko on 1,6 x 2,8 metriä ja nopeus 150 metriä minuutissa. Koneella voidaan painaa sekä päällystämättömälle että päällystetylle aaltopahville. Ratkaisuun integroidaan muiden valmistajien syöttö- ja pinoamislaitteet. Työnkulkujärjestelmä on Xeikonin X-800.

Kokonainen Idera-tuotantolinja asennetaan syyskuussa Xeikonin tekniikkakeskukseen Belgian Lierissä. Aaltopahvipakkausten valmistajia kutsutaan tutustumaan järjestelmään ja testaamaan sitä.

Share: