XXL-paperia ja tulostusvaneria

26.3.2008 13:48Uutiset » Tuotteet ja palvelut

UPM:n valikoima on täydentynyt uusilla mielenkiintoisilla tuotteilla: XXL-koon paperilla ja tulostusvanerilla.

Toinen uutuuksista on siis XXL-kokoinen paperi. Yhtiö onkin yksi harvoista paperinvalmistajista, joka kykenee tarjoamaan jumbokokoista arkkipaperia painajille, jotka ovat investoineet erittäin suuriin painokoneisiin. UPM leikkaa 2,1 metrisiä arkkeja omassa palvelukeskuksessaan Saksan Dörpenissä.

XXL-papereiden kysyntä on noussut huimasti markkinoille tulleiden uusien erittäin suurten arkkipainokoneiden, kuten KBA:n Rapida 205:n ja MAN Rolandin 900 XXL:n, myötä.

UPM on ilmoittanut kehittäneensä myös toisenlaisen innovatiivisen tuotteen suurikokoisiin painotöihin. Kyseessä on UPM:n WISA-Image vaneri (kuvassa), jonka pintaan voidaan painaa suoraan sekä digitaali- että silkkipainatusmenetelmillä. Tuote on erityisesti ulkokäyttöön sopivalla pinnoitteella päällystetty erikoisvaneri. Pinnoite on UPM:n mukaan heijastamatonta ja korkealaatuista ja sen perusväri on valkoinen.

Materiaali on jäykkää ja kestää hyvin ulko-olosuhteet, mikä tekee siitä hyvän vaihtoehdon muoville ja alumiinille. Tähän mennessä tuotetta on käytetty esimerkiksi jalkapallostadioneiden ja rakennustyömaiden mainoskyltteinä.

Lisätietoja www.upm-kymmene.com.

Share: