WS Bookwell julkisti ekolaskurin Helsingin Kirjamessuilla

23.10.2009 00:00Uutiset » Tuotteet ja palvelut

Sanoma-konserniin kuuluva porvoolainen kirjapainoyhtiö WS Bookwell on julkistanut uuden ekolaskurin. Laskuri kertoo, miten kirjan erilaiset valmistusmateriaalit ja -vaiheet vaikuttavat kirjan hiilijalanjäljen kokoon. Ekolaskuri on ainutlaatuinen, verkkoselaimessa käytettävä työkalu, jonka avulla niin pehmeä- kuin kovakantisenkin kirjan ympäristövaikutukset on helppo laskea.

WS Bookwellin ekolaskuri kattaa kirjan elinkaaren metsän hakkuusta asiakkaan varastoon: laskennassa ovat mukana kattavat tiedot paperinvalmistuksesta, painatusprosessista ja kuljetuksista. Käyttäjän ei tarvitse kuin valita laskurista kirjaan halutut raaka-aineet, valmistusmenetelmät ja kuljetustavan, ja laskuri kertoo kattavasti kirjan ympäristövaikutuksista. Laskurin antama tulos kertoo, miten monta grammaa kyseinen kirja tuottaa valmistuksensa aikana kasvihuonekaasupäästöjä, haihtuvia orgaanisia yhdisteitä, sekajätettä sekä ongelmajätettä.

Ekolaskuri perustuu WS Bookwellin viidentoista vuoden aktiiviseen ympäristötyöhön, jonka ansiosta valmistuksen eri vaiheiden ympäristövaikutukset ovat tarkoin selvillä. WS Bookwell haluaa antaa sidosryhmilleen tosiasioihin perustuvaa tietoa ympäristön kuormituksesta ja vaikuttaa siten myönteisesti kirja-alan ympäristötietoisuuteen.

Siirry ekolaskuriin tästä: www.ekolaskuri.fi

Jos haluat lisätietoa ekolaskurista ja sen käytöstä, ota yhteyttä WS Bookwellin koti-maan myyntiin.

WS Bookwellin ekolaskuri-projektin työryhmä:
VTT (KCL)
WWF Finland
Metael
WS Bookwell Oy

Projektin ohjausryhmän jäsenet:
CRnet: Professori Tuula Pohjola
WWF Finland
METROPOLIA
WS Bookwell Oy

Share: