Uusi teknologia tuoksupainatukseen

28.10.2010 15:44Uutiset » Tuotteet ja palvelut

Smell me

Suomalainen Smell me -yritys on kehittänyt uudenlaisen teknologian tuoksujen käyttöön markkinointi-, myynti- ja pakkausmateriaaleissa. Smell me Aroma-lock -tuoksupainoteknologia mahdollistaa käytännössä minkä tahansa tuoksun painamisen erilaisille pinnoille, kuten tekstiileille, paperille ja muoville. Tuoksu ei vaadi aktivointia, toisin kuin perinteiset raaputusratkaisut.

Smell me™ Aroma-lock -teknologialla voidaan tehdä niin tuoksuvia painotuotteita, kartonkipakkauksia kuin vaikka kodin tekstiilejä ja vaatteitakin. Esimerkiksi t-paidassa tuoksu säilyy mainiosti kovassakin käytössä jopa kymmeniä pesukertoja. Tuotantokustannukset ovat palveluntarjoajan mukaan 5-30 kertaa edullisemmat kuin vanhemmilla tuoksumetodeilla painaminen, ja tilaukset pystytään hoitamaan yhtä nopeasti kuin tavalliset painotyöt. Tuoksuvaihtoehtoja on tuhansittain.

Yhteistyötä yliopistojen kanssa ja tukea Tekesiltä

Uuden tuoksupainoteknologian kansainvälinen patentointiprosessi on vireillä. Menetelmän immateriaalioikeudet Suomessa ovat suojattuja, ja ne ovat yhtiön omistuksessa. Smell me toimii yhteistyössä suomalaisten yliopistojen kanssa tuotteen kehittämiseksi edelleen ja saa rahoitusta Tekesiltä.

– Markkinointiviestinnässä tuoksun hyödyntäminen on erinomainen tapa erottua. Tuoksut vetoavat tutkitusti suoraan tunteisiin ja mielialaan, jotka puolestaan vaikuttavat vahvasti ostopäätöksiin. Uuden teknologian ansiosta tuoksujen käyttö esimerkiksi päivittäistavarakaupassa on nyt entistä helpompaa ja kustannukset alhaisemmat. Tuotteiden suunnittelijat ja valmistajat, pakkaus- ja graafinen teollisuus, markkinoijat ja mainostajat voivat nyt toteuttaa hyvinkin mielikuvituksellisia ideoita, sanoo toimitusjohtaja Janne Järvenpää smell me:ltä.

www.smellme.fi

Share: