Uusi Performa Alto -kartonki Stora Ensolta

25.9.2008 08:29Uutiset » Tuotteet ja palvelut

Stora Enso tuo markkinoille uuden Performa Alto -kartongin korkealaatuisiin kotelopakkauksiin. Kartongin vaaleuden ja erinomaisen painojäljen ansiosta Performa Alto sopii erityisesti kosmetiikka- ja luksuspakkausten materiaaliksi. Kartonkia saa neliöpainoissa 200-350 g/m2.

– Performa Alton etuja ovat pinnan valkoisuus, vaaleus ja vaaleuden pysyvyys. Taustan sileys mahdollistaa houkuttelevat painatukset myös taustapuolelle. Laadultaan Performa Alto kuuluu markkinoilla olevien CTMP- ja taivekartonkien terävimpään kärkeen, joten markkinoimme tätä kartonkia kosmetiikka- ja luksusbrändeille ja muihin korkealaatuisiin pakkauksiin. Uskon Performa Alton herättävän suurta mielenkiintoa asiakaskunnassamme, sanoo kotelokartongeista vastaava johtaja Öystein Aksnes Stora Ensolta.

Stora Enson Performa CTMP -kartonkien joukkoon kuuluvat nyt Performa Alto, Performa 2S, Performa White, Performa Cream ja Performa Natura. Performa CTMP -kartongeissa taivekartongin edut yhdistyvät sellukartongin ylivoimaisiin mekaanisiin ominaisuuksiin ja kemialliseen puhtauteen. Haju- ja makuneutraalit kartongit soveltuvat myös suklaan ja lääkkeiden pakkaamiseen. CTMP eli kemihierre kartongin keskikerroksessa parantaa kartongin ominaisuuksia painettaessa, jalostuksessa ja loppukäytössä.

Taivekartonkien puolella Stora Enso tarjoaa Tambrite-kartonkia entistä alemmissa neliöpainoissa. Uusien neliöpainojen toimitukset asiakkaille ovat jo alkaneet. Tambriten neliöpainoalue ulottuu 205:stä 380 g/m2:iin ja sitä käytetään tyypillisesti elintarvikkeiden, lääkkeiden ja makeisten kotelopakkauksissa. Tambrite sopii myös suurikokoisiin pakkauksiin, koska kartongin jäykkyys ja bulkki ovat huippuluokkaa.

– Kuluttajatuotteiden pakkauksia halutaan tänä päivänä yleisesti keventää ja parantaa siten kustannustehokuutta ja imagoa. Tambrite-kartonki vastaa markkinoiden tarpeeseen vähentää pakkaamista käyttämällä entistä kevyempiä pakkausmateriaaleja, Aksnes sanoo.

Lisätietoja:
www.storaenso.com/consumerboard

Share: