Uudistunut pakkauskartonki Stora Ensolta

3.2.2010 01:00Uutiset » Tuotteet ja palvelut

Stora Enso lähtee uuteen vuoteen uudistetulla kotelokartonkivalikoimalla. Yhtiö julkistaa ProSweets 2010 -messuilla Saksassa Performa Bright -kartongin, joka on uusi vaihtoehtoehto suklaa- ja makeispakkauksiin. Stora Enso esittelee myös uudistuneen Ensocoat-kartongin, jonka painopinta soveltuu korkealaatuisiin pakkauksiin entistäkin paremmin. Myös Stora Enson CKB-kartonki uudistuu ja kevenee.

“Pakkausten kehittäminen lähtee kuluttajasta. Kuluttajan huomio pitää pystyä vangitsemaan myyntipaikassa ja samalla vakuuttaa hänet tuotteen laadusta ja ekologisuudesta”, toteaa myyntijohtaja Wilfried Schmahl Stora Ensolta. Hän esitteli kartonkivalikoimaa Stora Enson järjestämässä suklaapakkausseminaarissa ProSweets 2010 -messuilla.

“Vastaamme markkinoiden toivomuksiin viestimällä entistä voimakkaammin kartongin eduista uusiutuvana, ilmastoystävällisenä ja kestävää kehitystä edistävänä pakkausmateriaalina. Meidän on myös parannettava tuotteiden ominaisuuksia ja uusien innovaatioiden kehittämistä asiakkaiden ja yhteistyökumppaneiden kanssa. Voin ilokseni kertoa, että olemme juuri saaneet päätökseen merkittäviä tuotekehitysprojekteja pohjoismaisilla kartonkitehtaillamme, minkä tuloksena esittelemme nyt useita uutuuksia ja parannuksia”, Schmahl kertoo.

Suklaavalmistajat luottavat Performaan
Performa-tuoteperhe hallitsee volyymillä mitattuna Stora Enson kartonkitarjontaa suklaa- ja makeispakkauksiin – tuttuja tuotemerkkejä ovat Performa White, Performa Natura ja Performa Alto. “Nyt joukkoon liittyy Ruotsissa, Forsin tehtaalla valmistettava Performa Bright. Uudessa kartonkilaadussa huipentuu kemikuumahierre- eli CTMP-osaamisemme, jonka ansiosta pystymme tarjoamaan haju- ja makuneutraaleja kartonkeja herkkien makeistuotteiden ja suklaiden pakkauksiin. Performa Brightissa on valkoinen mutta päällystämätön taustapuoli. Hienoissa suklaarasioissa taustankin pitää vahvistaa tuotemerkin imagoa ja kuluttajien tunnesiteitä”, Schmahl sanoo.

Korkean laadun ja virheettömien haju- ja makuominaisuuksien takaamiseksi Stora Enso on asettanut kartongeilleen markkinoiden tiukimmat toleranssit Robinson-testissä. “Performa Bright kuuluu tuoteperheeseen, jolla on markkinoiden alhaisimmat arvot Robinson-testissä ja migraatioarvoissa. Se soveltuu pitkäkestoista haju- ja makuneutraaliutta vaativien korkealaatuisten makeisten pakkaamiseen mutta täyttää myös kustannustehokkuusvaatimukset”, Schmahl sanoo. Performa-kartonkeja käytetään lisäksi kosmetiikan, lääkkeiden ja elintarvikkeiden pakkaamiseen. Kemikuumahierteen käyttö kartongin keskikerroksessa lisää bulkkia ja jäykkyyttä, puhtaudesta ja painolaadusta tinkimättä.

Uusi Ensocoat tähtää huipulle
Uudistunut Ensocoat-kartonki on kehitetty korkeinta laatua vaativia pakkauksia varten. Suklaarasioissa käytetään usein jälkikäsittelynä kohokuviointia ja foliointia. “Ensocoat on valmistettu puhtaasta kemiallisesta sellusta ja tarjoaa näihin sovelluksiin parhaan pinnan ja mekaaniset ominaisuudet. Tuotteen reseptiä on kehitetty niin, että optiset ominaisuudet ja painojälki ovat parantuneet entisestään”, kertoo markkinapalveluyksikön päällikkö Ari Tanninen Stora Enson Imatran tehtailta.

Uuden Ensocoatin kehittämiseksi tehtiin useita koeajoja kartonkikoneella ja johtavien pakkausvalmistajien kanssa tehtiin painatuskokeita, jotta laatu pysyy tasaisena tuotantoerästä toiseen ja kartonki toimii vaativimmissakin sovelluksissa. Teknisten ominaisuuksien ohella Stora Enso kehittää myös brändejään: aikaisempi Ensogloss poistuu ja sen tilalle tulee uusi Ensocoat 2S.

Enemmän vähemmällä
Stora Enson CKB-kartongin kehittämisessä painopisteenä on pakkausmateriaalin keventäminen. Stora Enson Skoghallin tehdas Ruotsissa kehittää CKB:stä jopa 20 g/m2 aiempaa kevyempää, mutta jäykkyys pysyy yhtä hyvänä kuin ennenkin. Kevennys on uuden huipputeknologian ansiota ja lopputuloksena saadaan aikaiseksi enemmän pakkauksia kartonkitonnia kohti.

Ensocoat-, Performa- ja CKB-brändien lisäksi Stora Enson kotelokartonkivalikoimaan kuuluvat Tambrite-taivekartonki ja kierrätyskuidusta valmistetut Triplex-kartongit.

Lisätietoja: www.storaenso.com

Share: