Turkulaisille yksinoikeus Arctic Paperin materiaalimyyntiin

30.10.2009 01:00Uutiset » Tuotteet ja palvelut

Turun Kirjekuoritehdas Oy on solminut yhteistyösopimuksen Arctic Paperin kanssa, joka tuo turkulaisyritykselle yksinoikeuden Arctic Paperin tuotteiden toimittamiseen kotimaassa. Sopimus vahvistaa Turun Kirjekuoritehtaan asemaa Suomen kolmanneksi suurimpana paperitukkurina ja antaa vankkaa pohjaa yrityksen lähivuosien kasvuvisioille.

– Seuraavan viiden vuoden aikana tulemme voimakkaasti kasvattamaan liiketoimintaamme paperitukkurina. Yhteistyösopimuksen allekirjoittaminen on positiivinen viesti tässä taloustilanteessa. Arctic Paperilla ja meillä on yhteinen päämäärä kasvaa Suomen markkinoilla, toimitusjohtaja Fredrik Lindeman Turun Kirjekuoritehtaalta kertoo.

Yhteistyösopimus allekirjoitettiin viime torstaina. Sopimus sinetöi Turun Kirjekuoritehtaalle yksinoikeuden Arctic Paperin graafisten, digitaalisten ja toimistopapereiden jälleenmyyntiin Suomessa. Arctic Paperin tunnettuja tuotemerkkejä ovat Arctic, Munken ja Amber. Uusina tuotemerkkeinä ovat L-print ja Pamo, jotka siirtyivät Arctic Paperille aiemmin tänä vuonna sen ostaessa saksalaisen johtavan pokkarikirjapaperin valmistajan Mochenwangenin tehtaan.

Tukkuritoimintaa kasvatetaan

Sopimuksen myötä Turun Kirjekuoritehdas aikoo vahvistaa ja laajentaa toimintaansa voimakkaasti graafisilla paperimarkkinoilla. Tällä hetkellä tukkuritoiminta tuo noin kolmanneksen yrityksen liikevaihdosta. Tavoitteena on, että tulevaisuudessa tukkutoiminnan osuus liikevaihdosta on noin puolet.

Liiketoiminnan painopisteen muuttamisella varaudutaan siihen, ettei kirjekuorilla ole yhtä vankka asema tulevaisuudessa kuin nyt. Uusia asiakasryhmiä on haettava.

– Aikaisemmin olemme olleet vahvoja pienissä ja keski-suurissa painoissa sekä erityistuotteissa. Uuden sopimuksen myötä pystymme tarjoamaan myös kaikkein suurimmille painoille varteenotettavan ja hinnaltaan kilpailukykyisen vaihtoehdon esimerkiksi offsetpaperin osalta, Lindeman sanoo.

Lisätietoja: www.turunkirjekuoritehdas.fi

Share: