Swiss Post + La Poste = ASENDIA

9.8.2012 11:10Uutiset » Tuotteet ja palvelut

Asendia

Swiss Post ja La Poste ovat aloittaneet yhteistyön kansainvälisten postinvälitystoimintojensa osalta 6.7., saatuaan järjestelylle kaikki tarvittavat hyväksynnät. Ensimmäisen kerran osapuolet ilmoittivat yhteisyrityksen perustamissuunnitelmista joulukuussa 2011. Yritykset tuovat markkinoille ASENDIA by La Poste and Swiss Post -yhteisyrityksen, jossa kummallakin osapuolella on yhtä suuri omistusosuus. Yritys tähtää johtavaan asemaan kansainvälisissä yrittäjiltä kuluttajille suuntautuvissa B2C-postiratkaisuissa. Suomessa ASENDIAA edustaa myyntihenkilöstö Vantaalla.

ASENDIA yhdistää Swiss Postin (Swiss Post International) ja La Posten (La Poste Global Mail) kansainvälisen postinvälitystoiminnan osaamisen ja verkostot. ASENDIALLA on yli tuhat työntekijää, ja se toimii kolmessa keskeisessä maanosassa: Euroopassa, Pohjois-Amerikassa ja Aasiassa, yli 25 toimipisteessä 15 eri maassa. ASENDIAN liikevaihto on yli 400 miljoonaa euroa, ja se on yksi maailman suurimmista kansainvälisten postipalvelujen tarjoajista. Alan koko markkinoiden arvioitu liikevaihto on yli 10 miljardia euroa (2011), ja esimerkiksi markkinoinnin, kuvastojen ja pientavaroiden osalta ennakoidaan vahvaa kasvua.

– La Poste ja Swiss Post ottavat innolla tämän lisäaskeleen kansainvälisen postiliiketoimintansa kehittämisessä. Yhteisyritys on tärkeä molemmille konserneille, samoin kuin asiakkaillemme, toteaa ASENDIAN hallituksen puheenjohtaja Ulrich Hurni.

– Luomalla ASENDIAN, La Poste ja Swiss Post yhdistävät vankan osaamisensa ja ratkaisunsa, jotta he voivat tarjota kansainvälisille asiakkailleen innovatiivisia ratkaisuja ja tukea heitä heidän kehityshankkeissaan, sanoo ASENDIAN toimitusjohtaja Marc Pontet.

Lukuun ottamatta Ranskan ja Sveitsin tuonti- ja vientiliiketoimintaa, jäävät yleiset postipalvelut näissä maissa yhteishankkeen ulkopuolelle.

Share: