Stora Enson Performa 2S -kartonki paranee

17.4.2009 12:18Uutiset » Tuotteet ja palvelut

Stora Enso vastaa graafisen alan kasvaviin laatuvaatimuksiin parantamalla Performa 2S -kartongin vaaleutta, valkoisuutta ja sävyä.

Performa 2S on vakiinnuttanut paikkansa varsinkin kansien, kansioiden ja onnittelukorttien materiaalina. Pakkauspuolella se on suklaavalmistajien suosiossa, jotka arvostavat hyviä haju- ja makuominaisuuksia.

– Käyttökohteet edellyttävät tyypillisesti sileää painopintaa ja hyvää tulosta vaativissa jälkikäsittelyissä. Suklaapakkauksia ajatellen Performa 2S:n todellinen valtti on 0,5:n maksimiarvo kahdentoista kuukauden Robinson-testissä, sanoo tuotepäällikkö Tom Carne Stora Ensolta.

Markkinoilla halutaan visuaalista puhtautta

– Asiakkaamme sekä paino- että pakkausalalla korostavat yhä voimakkaammin visuaalista puhtautta. Sinisempi sävy miellyttää kuluttajan silmää ja parannettu painopinta antaa tietenkin entistä loistavamman painojäljen ja hehkuvat värit, sanoo Carne.

Performa 2S on molemmin puolin päällystetty CTMP-kartonki ja laadunparannus perustuu mineraalipäällysteen kanssa tehtyyn kehitystyöhön.

– Parannuksen ansiosta Performa 2S:n optiset ominaisuudet lähenevät sellukartongin tasoa ja ylittävät selkeästi taivekartonkien tason, eikä jäykkyyden ja bulkin suhteen tarvitse tinkiä yhtään, sanoo Carne.

Stora Enson arkitus- ja palvelukeskukset Keski-Euroopassa ja laaja tukkurien verkosto takaavat kartongin hyvän saatavuuden kaikkialla Euroopassa.

Lisätietoja: www.storaenso.com/graphical

Share: