Stora Enso tuo markkinoille vuokakartongin

25.3.2009 14:10Uutiset » Tuotteet ja palvelut

Valmisateriat kuuluvat elintarviketeollisuuden nopeimmin kasvaviin tuotealueisiin. Nykyinen taloustilanne ja huoli ilmastomuutoksesta ajavat ruokapakkausten kehittämistä entistä kustannus- ja ympäristötehokkaammiksi. Stora Enso vastaa näihin tarpeisiin uudella Trayforma Performance -vuokakartongilla, joka parantaa materiaalitehokkuutta ja alentaa pakkausten painoa.

– Pakkausten keventäminen on selkeästi markkinoiden ykkösvaatimus tuotekehityksellemme. Vuosien kuluessa olemme saavuttaneet merkittävää kevennystä nestepakkauksissa ja nyt voimme jatkaa vastaavaa kehitystä vuokapakkauksissa, sanoo tuotepäällikkö Marcus Weise Stora Enson kuluttajapakkaus-kartongeista.

– Pienempi neliöpaino ei merkitse kompromisseja muissa ominaisuuksissa. Trayforma Performance -kartongin painettavuus, muotoiltavuus ja ajettavuus jalostusprosessissa ovat entistä parempia. Tämän ovat vahvistaneet asiakkaamme, jotka ovat ottaneet uuden kartonkilaadun tuotantokäyttöön.

Trayforma Performance -kartongin hiilijalanjälki on pienempi kuin muiden uuninkestävien vuokapakkausmateriaalien, kuten muovin ja alumiinin. Kartongin hiilijalanjälki jää pienemmäksi, koska se perustuu uusiutuvaan, kuitupohjaiseen raaka-aineeseen ja sen tuotannossa käytetään suurelta osin bioenergiaa.

Euroopan markkinajohtaja

Trayforma-kartongit on tarkoitettu ensisijaisesti prässättyihin ja taiteltuihin vuokapakkauksiin pakasteaterioille, kylmäketjun tuotteille ja tuoretuotteille. Alan Euroopan markkinajohtajana Stora Ensolla on erityistä asiantuntemusta vuokien jalostuksesta ja kartongin ominaisuuksien kehittämisestä siten, että pakkauksista saadaan entistä kestävämpiä ja jämäkämpiä ja niitä voidaan ajaa suuremmilla tuotanto-nopeuksilla. Vuokiin pakataan tyypillisesti leipomotuotteita, esikypsennettyjä elintarvikkeita ja valmisaterioita. Sopivan päällysteen avulla kartonkivuoka soveltuu kuumennettavaksi sekä uunissa että mikroaaltouunissa.

– Aiomme säilyttää johtavan asemamme nestepakkaus- ja elintarvikekartongin valmistajana vahvistamalla tuotantoyksiköidemme kilpailukykyä kohdennettujen investointien avulla. Asiakkaillemme tämä tarkoittaa parempaa laatua ja tuotantotehokkuutta, sanoo Stora Enson nestepakkaus- ja elintarvikekartongeista vastaava johtaja Vesa Simola.

Stora Enso ilmoitti syyskuussa 2008 suunnittelevansa noin 135 miljoonan euron investointeja seuraavien kahden vuoden aikana toimintojensa kehittämiseen Imatran, Forsin ja Inkeroisten tehtaillaan, jotka valmistavat nestepakkaus-, elintarvike- ja kotelokartonkeja sekä graafista kartonkia.

Lisätietoja:
www.storaenso.com/trayforma

Share: