Smyggi hakukone avattu

23.5.2010 19:52Uutiset » Tuotteet ja palvelut

Smyggi on graafisen ja pakkausalan hakukone ja ilmoitussivusto, jollaista olet tottunut käyttämään esimerkiksi autoa, venettä tai asuntoa etsiessäsi. Smyggistä löytyvät uudet ja käytetyt laitteet, tarvikkeet, ohjelmistot ja palvelut sekä alan tuoreimmat uutiset koottuna eri lähteistä.

– Graafisen alan tieto on ollut hajaantuneena moneen eri paikkaan ja tietoa on ollut vaikea löytää. Idea Smyggi.fi -palvelusta syntyi, kun useat asiakkaat halusivat tietynlaisia laitteita, mutta niiden etsiminen oli vaivalloista. Vaikka alalla on hyvä viidakkorumpu, tarvitaan myös avoin ja yhteinen kanava tiedon välitykseen, Smyggi Oy:n toimitusjohtaja Joni Virtanen sanoo. – On graafiselle alan kehityksen kannalta hyvä, että sinne tulee Smyggin kaltaisia toimijoita, jotka vievät koko alaa eteenpäin, Smyggi Oy:n myyntijohtaja Lauri Mikkola lisää.

Smyggi.fi-sivusto on rakennettu samalle alustalle kuin alallaan Suomen suosituin ilmoitussivusto Nettiauto. Tällä haluttiin varmistaa, että sivuston hakutoiminnot olisivat käyttäjälle jo valmiiksi tuttuja. Alustan toimittaja Fiare on Suomen johtava ilmoitussivusto-ohjelmistojen valmistaja. – On kyseessä sitten pieni tai iso tuote tai palvelu, nykyään kaikki etsivät sitä ensin netistä. Vaikka ilmoitussivustoja on paljon, on niche- ja business to business -puolella vielä paljon tilaa ja sinne Smyggikin tähyää. On selvää, että palvelut muuttuvat yleismyyntipaikoista enemmän kohdennetuiksi palveluiksi, Fiaren toimitusjohtaja Ari Jussi Aura toteaa.

– Smyggi.fi -palvelusta näkee kerralla suuren tarjonnan yhdestä paikasta, suodatettuna. Koska palvelun kohderyhmä on hyvin rajattu, se on hyvä tapa myydä ja markkinoida alan tuotteita ja palveluita. Kenenkään ei tarvitse ampua haulikolla, Fiaren Aura sanoo. TNS:n tutkimuksen mukaan 83 % hankintaa suunnittevista vierailee alan ilmoitussivustoissa. – Asiakkaan ei tarvitse kahlata pitkiä laitelistoja läpi, vaan hän voi suoraan hakea kiinnostavimmat kohteet. Myös kynnys ottaa yhteyttä myyjään on tehty mahdollisimman matalaksi, Smyggin Lauri Mikkola sanoo.

Yksi Smyggin pääomistajista on sijoitus- ja konsultointitalo Lo Group Oy. Dubaista puhelimitse tavoitettu Lo Groupin toimitusjohtaja Juha Heinämäki kertoo miksi he halusivat mukaan Smyggi-hankkeeseen: – Tähän asti verkkopalvelut ovat olleet ”sekatavarakauppamallia”, mutta on selvää, että Smyggin kaltaiset tiettyä kohderyhmää palvelevat B2B-verkkopalvelut tulevat tulevaisuudessa lisääntymään ja menestymään. Haluamme olla mukana tässä kehityksessä.

http://www.smyggi.fi

Share: