Performa 2S kasvattaa markkinaosuuttaan

8.1.2009 11:13Uutiset » Tuotteet ja palvelut

Stora Enson Performa 2S -kartonki kasvattaa markkinaosuuttaan molemmin puolin päällystettyjen taivekartonkien kategoriassa. Kyseistä kartonkilaatua käytetään korkealaatuisissa painotuotteissa ja pakkauksissa. Reilu vuosi sitten lanseerattu Performa 2S on Stora Enson mukaan nopeasti saavuttanut valta-aseman tuotekategoriassaan.

– Performa 2S on tällä hetkellä ainoa varteenotettava vaihtoehto asiakkaille, jotka etsivät tämäntyyppistä kartonkia. Kartongin tekniset ominaisuudet, kuten bulkki ja jäykkyys, ovat niin hyvät, että tuskin mikään muu tuote pystyisi vakavasti haastamaan johtavan asemamme tässä tuoteryhmässä, sanoo Stora Enson graafisista kartongeista vastaava johtaja Pasi Ahokas.

Bulkkia ja jäykkyyttä CTMP-massasta

Performa 2S kuuluu Stora Enson Performa CTMP -tuoteperheeseen ja kartongin neliöpainoalue on 215-400 g/m2.

– Performa CTMP -kartongeissa yhdistyvät taivekartonkien parhaat ominaisuudet, kuten hyvä saanto, jäykkyys ja ajettavuus jatkojalostuksessa, ja sellukartonkien kemiallinen puhtaus ja hyvät mekaaniset ominaisuudet, Ahokas sanoo.

– Asiakkaamme käyttävät Performa 2S -kartonkia tyypillisesti lehdenkansiin, esitteisiin, kansioihin, onnittelukortteihin ja mainospahveihin, mutta myös kosmetiikka- ja luksuspakkauksiin.

Kemikuumahierrettä (CTMP) käytetään raaka-aineena kartongin keskikerroksessa, jolloin saadaan aikaan erinomaiset ominaisuudet painamista, jatkojalostusta ja eri loppukäyttöjä varten. Korkean bulkin ja jäykkyyden lisäksi Performa 2S:n etuja ovat erinomainen painojälki ja taittolujuus. Performa 2S sai American Foil Stamping and Embossing Associationin myöntämän Bronze Leaf -palkinnon erinomaisesta foliointi- ja preglaustuloksesta vuonna 2008.

Linkki: www.storaenso.com/graphical

Share: