Natura Platina antaa kiiltoa nestepakkauksiin

10.4.2008 10:41Uutiset » Tuotteet ja palvelut

Yksi maailman johtavista nestepakkauskartongin valmistajista, Stora Enso, tarjoaa nyt Natura Platina -kartonkia korkealuokkaisiin nestepakkauksiin. Natura Platina on valkaistu nestepakkauskartonki, jonka pinnassa kiiltelee metallinhohtoinen polymeeripäällyste. Kartongin taustapuolen alumiinikerros varmistaa pitkää hyllyikää vaativien tuotteiden säilyvyyden, esimerkkinä viinit, jogurtit ja mehut.

Norjalainen elintarvikeyhtiö Tine käyttää Natura Platina -kartonkia litran hedelmämehutölkeissä, jotka valmistaa Elopak. Tinen Mana -mehuvalikoima on tyypillinen esimerkki korkeamman luokan funktionaalisesta elintarvikkeesta.
– Natura Platina on houkutteleva pakkausmateriaali silloin, kun asiakas haluaa yksilöllistä ja näyttävää pakkausta tuotteen markkinoinnin ja myynnin tueksi, sanoo myyntijohtaja Ola Tönnberg Stora Enson Skoghallin tehtaalta.

Erottuvaa metallinkiiltoa

Nestepakkauskartongin poikkeuksellinen, metallinkiiltävä ulkonäkö perustuu metalloituun, bi-orientoituun polypropeenifilmiin (BOPP) kartongin pinnassa. Taustapuolen alumiinikerros suojaa sisällön kosteudelta, hapettumiselta, tuoksuilta, rasvoilta ja valolta. Natura Platina -kartonki sopii erikokoisiin, harjakattomallisiin nestepakkauksiin, alkaen pienistä annospakkauksista aina kahden litran tölkkeihin.

– Meillä on pitkä kokemus nestepakkauskartongin päällystämisestä mitä erilaisimmilla päällystemateriaaleilla ja teemme jatkuvasti sekä omaan että asiakkaidemme tuotekehitykseen liittyviä koeajoja. Tässä tapauksessa olemme tehneet läheistä yhteistyötä Elopakin kanssa. Elopak on kehittänyt myös metalloidulla pinnalla UV-flexopainatuksessa toimivan valkoisen painovärin yhdessä painoväritoimittajansa kanssa, Tönnberg kertoo.

Tähtäimessä pitkän hyllyiän tuotteet

Elopakin mukaan pitkän hyllyiän tuotteiden markkinat ovat Euroopassa nopeassa kasvussa, kun kuluttajien vaatimukset tuotteiden käyttömukavuuden ja laadun suhteen kasvavat jatkuvasti. Tämä tarkoittaa lisäpäiviä maito- ja mehutuotteiden hyllyikään. Hyllyiän pidentämisen mahdollistava teknologia vaikuttaa tulevaisuudessa huomattavasti näiden tuotesegmenttien kehitykseen. Tähän käyttökohteeseen tähtää myös Natura Platina -kartonki. Natura Platinasta valmistetut tölkit voidaan kierrättää muiden nestepakkaus-kartonkien mukana, ja talteen otetusta kuidusta voidaan valmistaa uusia kuitupohjaisia tuotteita. Myös pakkauksen sisältämä alumiini ja muovi saadaan uusiokäyttöön soveltuvan
talteenottoprosessin avulla.

Share: