Marvacolta 3D-mallinnusratkaisuja

10.3.2010 01:00Uutiset » Tuotteet ja palvelut

Uuden 3D-mallinnuksen avulla Marvacon ja Sata-Flexon asiakkailla on nyt mahdollisuus hahmottaa ja arvioida pakkausdesignia entistä kätevämmin. Simulointiratkaisuja ovat kehittäneet jo useamman vuoden ajan Packaging Premedia -konserniin kuuluvat Marvaco Oy ja Sata-Flexo Oy.

Nyt 3D-mallinnusta tehdään useiden erikoisohjelmien yhteiskäytöllä.
Marvacossa uskotaan, että kun asiakkaat omaksuvat 3D-mallinnuksen täysimääräisesti, se tukee niin tilaajan myyntiä, markkinointia, pakkauksen suunnittelua kuin tuotekehitystä. Kysymys on ennen kaikkea siitä, että tietokoneruudulla voidaan tarvittaessa käännellä pakkausta, tarkastella designia mistä kulmasta tahansa sekä nähdä siitä erilaisia variaatioita. Myös erilaiset efektit pystytään visualisoimaan. Mallit auttavat hahmottamaan nykyistä paremmin, toimiiko pakkausdesign juuri niin kuin halutaan. Sen avulla pystytään eliminoimaan myös piileviä designin tai rakenteen virheitä.

Sopii myös suunnittelijoille
Perinteisesti asiakkaalle on lähetetty hyväksyttäväksi paperituloste ja normaali pdf-tiedosto. Nyt sähköpostilla voidaan lähettää esimerkiksi 3D-mallinnus -pdf, joka aukeaa käänneltäväksi tavallisessa Adobe Acrobat Readerissa. Uusi, monella tavalla kustannustehokas ratkaisu on todella lyömätön vaihtoehto vähänkin vaativimpien rakenteiden designin hahmottamisessa ja arvioinnissa.
Vanha käytäntö ei kuitenkaan katoa, vaan 3D täydentää niitä erinomisesti. Fyysisiä vedoksia tarvitaan edelleen erityisesti väritarkkuuden arviointiin.

Toimitusjohtaja Kai Lankinen ja tuotantopäällikkö Marko Valkamo uskovat, että innovaatioista on hyötyä paitsi pakkausten tilaajille myös niiden suunnittelijoille. Marvacon tuotepäällikkö Heidi Valkamo on ollut uranuurtajana kolmiulotteisuudessa pakkausalalla jo 1990-luvun lopulta lähtien, mikä on innostanut Marvacoa tuomaan asiakkaille näitä uusia ratkaisuja. ”Nyt tämä on myös kustannustehokasta. Tyypillisesti 3D -mallinnuksen kustannukset ovat olleet moninkertaisia” toteaa Heidi Valkamo.

Uusia avauksia jatkossakin
Markkinat näyttävät odottaneen uutuutta, sillä asiakaspalaute on ollut pääsääntöisesti innostunutta. Toimitusjohtaja Kai Lankinen sanoo, että Packaging Premedia haluaa jatkossakin kehittää pakkausalaa tekemällä uusia avauksia. ”Olemme tuoneet tämän innovaation markkinoille ensimmäisenä pakkausreprona Suomessa. Ratkaisua on kehitetty yhdessä asiakkaiden kanssa ja niin sitä tullaan viemään myös eteenpäin. Tämä on ollut yksi keskeisistä kehittämishankkeistamme. Viimeiset puolitoista vuotta olemme panostaneet siihen hyvin intensiivisesti” kertoo Lankinen.

Marvaco pakkauspainopinnan valmistukseen ja konsultointiin erikoistunut pakkausrepro. Yhdessä Marvaco, Sata-Flexo sekä uusi B-Fast -toimipiste muodostavat Packaging Premedia -konsernin, jossa työskentelee 45 pakkausrepron ammattilaista.

Linkki 3D-pdf tiedostoon. (1,5 MB)

Share: