Marvaco sai HD-Flexo-sertifikaatin

20.12.2010 17:07Uutiset » Tuotteet ja palvelut

Marvaco_sertifikaatti

Packaging Premedia-ryhmään kuuluva Marvaco on Suomessa ensimmäinen yritys, joka on saanut EskoArtworkin myöntämän HD-Flexo-sertifikaatin korkeasta laadustaan. HD-Flexo-sertifikaatti voidaan myöntää repro- ja painotaloille, jotka käyttävät HD-Flexo-menetelmää painopinnan valmistuksessa. Sertifikaatti on tunnustus EskoArtworkin korkeimpien laatukriteerien täyttymisestä lopullisissa painotuotteissa.

Packaging Premedia on HD-Flexon pioneeri Suomessa. Vuoden 2009 lopussa yritykselle asennettiin Suomen ensimmäinen korkean resoluution CDI-laservalotin. Laitteella valmistetaan sekä fleksopainolevyjä että FAST round-fleksopainoholkkeja HD-Flexo-painatukseen. Tätä aiemmin Marvaco on jo pitkään käyttänyt EskoArtworkin työkaluja oman tuotekehityksensä pohjana, minkä tuloksena on syntynyt mm. Marvacon Multiscreen™-tuoteperhe.


Teoria ja käytäntö menivät uusiksi

Korkean resoluution laservalotin, HD-Flexo, FAST round -tekniikka ja Marvacon oma tuotekehitys ovat mahdollistaneet maailmanlaajuisesti huipputason painolaadun. Näiden avulla Marvaco on pystynyt lanseeraamaan myös Supreme Flexo™-tarkkuusflekson, missä ylitetään perinteiset offset- ja syväpainolaadut. Keväällä 2010 tehtiin näytösluonteisesti ennätyksellistä 110 lpcm laatua.

Perinteisesti fleksopainatusta on verrattu muihin painomenetelmiin, mutta Supreme Flexo™ tekee fleksopainatuksesta referenssin, johon muilla painomenetelmillä on edes vaikeaa päästä. Pienet ja tarkat yksityiskohdat jopa monivärikohdistuksessa parantavat laatua silminnähtävästi. Nämä myös mahdollistavat uusien käyttötarkoitusten hyödyntämisen osana painopintaa.

– Tekniikoiden käyttöönoton seurauksena on ollut ihmeellistä seurata, kuinka perinteiset teoriat ja olettamukset fleksopainatuksen raja-aidoista, kuten päättyvien häiveiden ongelma ovat kaatuneet, toteaa Packaging Premedia Oy:n toimitusjohtaja Kai Lankinen.

Lankinen kertoo, että Packaging Premedia on ollut pakkausrepron edelläkävijä ja ensimmäinen HD-Flexon hyödyntäjä Suomessa jo sen varhaisista hetkistä alkaen. Marvaco on nimennyt HD-Flexon ja oman kehitystyönsä tuloksen Multiscreen™-tuotteeksi, jolla korkein mahdollinen laatu pystytään räätälöimään talo- ja painokonekohtaisesti.

Packaging Premedia-ryhmään kuuluvat myös Sata-Flexo, B-Fast sekä Tampereen MAC-repro.

www.ppm.fi, www.marvaco.fi, www.sata-flexo.fi, www.b-fast.fi

Share: