Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Markkinaoikeus hylkäsi valituksen Helsingin ulkomainontakilpailutuksesta

29.11.2023 14:41Uutiset » Tuotteet ja palvelut

 

Kilpailutus koski jopa 400 ulkomainospaikkaa Helsingissä. Kuva: Outshine.

Helsingin ulkomainonta siirtyi askeleen lähemmäs uuden sopimuskauden alkua, kun markkinaoikeus hylkäsi Clear Channelin valituksen keväällä 2023 ratkenneeseen ulkomainonnan kilpailutukseen liittyen. Helsingin ja aiemman operaattorin Clear Channelin välinen vanha sopimus päättyi heinäkuun lopussa, mutta valitus on viivästyttänyt Outshinen ja Keskisuomalaisen aloitusta uusina toimijoina.

Markkinaoikeus katsoi perättömiksi kaikki Clear Channelin valituksen aiheet ja velvoitti Clear Channelin korvaamaan Outshinen, Keskisuomalaisen ja Helsingin kaupungin oikeudenkäyntikulut. Clear Channelin mahdolliset aikeet valituslupahakemuksen jättämiseen vaikuttavat siihen, milloin kilpailutuksen voittajat pääsevät todella aloittamaan. Mikäli valituslupaa ei CC:n toimesta haeta, tulee päätöksestä noin 30 pv kuluessa lainvoimainen ja kilpailutuksen voittajat allekirjoittavat sopimukset Helsingin kanssa.

Outshinen mukaan valitusluvan hakeminen voi viivästyttää uusien toimijoiden aloitusta jopa kuusi kuukautta. Tänä aikana ulkomainontaa ei ole näihin kilpailutettuihin pintoihin saatavilla ja kaupunki menettää vuokratuloja niistä.

Lue lisää kilpailutuksesta

Helsinki valitsi uusia ulkomainonnan toteuttajia

Array
Share: