Manroland avasi uuden testikeskuksen

27.11.2009 01:00Uutiset » Tuotteet ja palvelut

Manrolandin uusi Print Technology Center (PTC) Saksan Augsburgissa edustaa offset-rotaatiopainatuksen testauksen huippua. Se on tietotaidon ja uusien ideoiden aivoriihikeskus, jossa tämän päivän painajat testaavat huomisen mahdollisuuksia.

Uuden PTC:n avajaisia vietettiin juhlallisissa merkeissä yhdessä asiakkaiden, yhteistyökumppaneiden ja alan lehdistön kanssa. Tämä sanomalehti- ja heatset-painatuksen edistämis- ja kehittämiskeskus tarjoaa kursseja ja koulutusta kattavasti koko rotaatiopainatuksen alalta.

Vuosittain yli tuhat asiakasta ja yhteistyökumppania osallistuu Manrolandin kursseille, seminaareihin ja tapahtumiin. Parhaat mahdolliset puitteet näille on nyt kunnostettu Augsburgin tehdasalueella sijaitsevaan vanhaan arvokkaaseen tehdashalliin. 1800-luvun lopulla hallissa toimi August Riedingerin konepajan sorvaamo, toisen maailmansodan aikana salainen ammustehdas, sodan loputtua Poly-koneiden kokoomalinja ja viimeksi kokeilutyöpaja.

Tarkkaan harkittu koulutusohjelma

Manrolandin Webfed Printing Systems -liiketoiminnasta vastaava hallituksen jäsen Paul Steidle toteaa:

– PTC Augsburg on investointi rotaatiopainatuksen tulevaisuuteen. Markkinat vaativat konevalmistajilta yhä monimuotoisempia ratkaisuja työnkulun optimointiin. Uraauurtavat järjestelmäratkaisut ja pitkälle koulutettu henkilökunta tuovat painotalolle ratkaisevaa etua.

PTC tarjoaa koulutusta käytännön olosuhteissa. Koulutusohjelma on kohdistettu kaikille, jotka ovat suorasti tai epäsuorasti tekemisissä painokoneiden kanssa. Kolmivaiheinen ohjelma – peruskoulutus, syventävä ja erikoiskoulutus – kattaa kaikki osa-alueet.

Käytännön koulutusta varten käytössä on COLORMAN, XXL varustettuna APL:llä ja APL logisticsilla sekä ultramodernilla ohjausteknologialla. Samoin käytössä on heatset-painojärjestelmä ja täydellinen prepress-osasto sanomalehti- ja heatset-painatukseen. PTC Augsburg tarjoaa myös erikoiskolutusta sekä PraxisSeminar ja PraxisDialog -tapahtumia yritysjohdolle.

Painopiste R&D-toiminnassa

Print Technology Centerissä käytännön ammattilaiset voivat löytää juuri oikeat ratkaisut painosaliensa kaikkien osa-alueiden optimointiin. PTC tarjoaa kattavan tutkimus- ja kehitystiedon, joka yhdistää kaiken kokonaisuudeksi: sähköpuolen, mekaniikan, paino- ja prosessitekniikan, vara- ja kuluvat osat, ohjauksen ja prepressin. Printcom-laboratoriossa asiantuntijat siirtävät uusimmat tuloksensa käytäntöön; painoväreihin, kostutusaineisiin ja paperilaatuihin. Yhteensopivat painoprosessin komponentit takaavat erinomaisen painolaadun ja kestävän tuotantokustannusten säästön. Koulutettavat kehittävät yhdessä manrolandin asiantuntijoiden kanssa uusia ratkaisuja rotaatiopainatukseen. Näin ideat ja menettelytavat voidaan testata perusteellisesti, jatkokehittää ja tuoda markkinoille.

Linkki testikeskuksen sivuille: PTC

Share: