Kemiattomat levyt jatkavat voittokulkuaan

28.4.2009 15:52Uutiset » Tuotteet ja palvelut

Ekologinen tietoisuus on noussut avainkäsitteeksi nykypäivän painoteollisuudessa. Taloudellisesta taantumasta huolimatta Agfa Graphicsin :Azura-levy sai jälleen uusia käyttäjiä vuoden 2009 ensimmäisellä kvartaalilla.

Agfa Graphics ilmoitti, että vuoden ensimmäisellä kvartaalilla asennettiin ennätysmäärä kemiattoman :Azura-levyn ratkaisuja. Taantumasta huolimatta suuri määrä asiakkaita päättää siirtyä käyttämään Thermofuse-teknologiaan perustuvia painolevyjä.

:Azura-levyn määrät ovat tuplaantuneet joka vuosi vuoden 2004 markkinoille tulon jälkeen. Tähän päivään mennessä Agfa Graphics on asentanut yli 2000 taloa ThermoFuse-teknologiaa käyttäviksi. Käyttäjät ovat raportoineet merkittävistä tuotantokustannusten pienentymisistä sen jälkeen, kun he ovat päivittäneet prepress-laitteistonsa :Azura-levyjä käyttäviksi. Tämä on loistava uutinen heidän organisaatiolleen ajatellen nykyistä taloudellista tilannetta.

– Kemian käytön väheneminen on yksi ThermoFuse-teknologian huomattavimmista eduista, sanoo Marc Op de Beeck Agfa Graphicsin markkinointijohtaja.

Myös energian kulutuksessa on mahdollista saavuttaa jopa 50 % säästöt, koska prosessissa termolaserilla kiinnitetään painava pinta alumiinilevyyn kiinni ja kumitusliuoksella vain huuhdotaan kiinnittymätön pinta pois. Näin ollen prosessorissa ei tarvita lainkaan lämpötilakontrollia. Pesuri on aina käyttövalmis säästäen näin ollen aikaa. Painokoneessa taas levyn kalvon hyvä kontrasti varmistaa painajalle, että oikea levy menee oikeaan yksikköön. Levyn laatukontrolli pystyy myös tarkistamaan tulostusjäljen laadun. Näin ollen laatu, ympäristöystävällisyys ja kannattavuus kulkevat käsi kädessä.

Ympäristöystävällisyys alkaa jo Agfan levytehtailta, missä liuotinpohjaisten termolevyemulsioiden käsittely linjoilla muuttuu vähemmän ympäristöä kuormittavaksi vesipohjaiseksi pinnoittamiseksi, joka tuottaa selvästi vähemmän haitallisia jätteitä.

:Azura ja herkempi :Azura TS -termolevy tuottavat Agfan mukaan suuren kontrastin, hyvän käsiteltävyyden, korkean resoluution ja yhtä hyvän liuotinkeston kuin normaalit perinteiset termolevyt johtuen niiden fysikaalisesta tulostamisesta.

Share: