Flowmanilta postitusaineiston tarkistuspalvelu ja -ohjelmisto

11.4.2008 11:03Uutiset » Tuotteet ja palvelut

Flowman tuo markkinoille uuden palvelun, joka yksinkertaistaa ja varmistaa postitusaineiston siirtämisen kustantajalta painoon. Sen avulla voidaan tarkistaa aineiston soveltuvuus postitusjärjestelmään ja osin myös korjata joitain virheitä tai puutteita.

– Tämäntyyppiselle palvelulle on ollut kysyntää jo vuosia, mutta lähinnä postitusjärjestelmien erilaisuudesta johtuen aineiston tarkistaminen on tehty pääosin käsityönä tietokanta-asiantuntijoiden toimesta, toimitusjohtaja Petri Karjalainen (kuvassa) Flowmanista kertoo.

– Kehittämämme palvelu perustuu samaan toimintaperiaatteeseen kuin esimerkiksi Flowmanin sivunsiirtojärjestelmä: aineisto voidaan kohdentaa oikeaan painotyöhön ja välittömästi, kun se on vastaanotettu tarkistetaan vastaako se suosituksen aineostovaatimuksia. Myös pieniä korjauksia voidaan tehdä automaattisesti, Karjalainen kuvailee.

Flowman oli mukana työryhmässä joka kehitti suosituksen postitusaineistojen lähettämisestä painoon. Suositus valmistui viime elokuun lopussa. Se ottaa huomioon eri postitusjärjestelmien tekniset vaatimukset ja toimii rajapintastandardina suomalaisten kustantajien ja painojen välisessä tiedonsiirrossa.

Flowmanin ohjelmiston avulla aineisto otetaan vastaan, kohdennetaan oikeaan painotyöhön ja tarkistetaan standardinmukaisuus – kaikki tämä automaattisesti. Ohjelmisto on saatavana erikseen asennettavana palvelinohjelmistona, osana Flowman Virtual Prepress-järjestelmää tai SaaS-palveluna internetin ”yli”.

Lisätietoja: www.flowman.fi

Share: