Avery Dennisonin historiallinen juhlavuosi

22.5.2009 10:46Uutiset » Tuotteet ja palvelut

Tammikuussa 2009, R. Stanton Averyn, Avery Dennisonin perustajan ja liimattavan tarran keksijän, syntymästä on kulunut tasan 100 vuotta. Tuusulalainen Suomen jälleenmyyjä Seri‐Deco Oy vei asiakkaansa tutustumaan tämän kansainvälisesti merkittävän tarravalmistajan nykyiseen toimintaan Euroopan pääpaikkaan Hazerswoudeen, Hollantiin.

R. Stanton Avery keksi vähittäiskaupoille ja lahjatavarakaupoille auki perattavat hintalappuetiketit ja aloitti niiden teollisen valmistamisen perustamassaan yrityksessä vuonna 1935 Kaliforniassa Yhdysvalloissa. Reilun seitsemänkymmenen vuoden jälkeen Avery Dennisonista onkin kasvanut yksi alan merkittävimmistä kansainvälisistä toimijoista. Yritys työllistää 22.000 työntekijää 49 maassa ja liikevaihtoa kertyy vuosittain n.5,6 miljardia dollaria.

Innovatiivisuus on edelleen yksi oleellinen Avery Dennisonin toimintaa ohjaava arvo ja yrityskulttuurin osa. Yritys jatkaa alkuperäisen tuoteidean kehittämistä ja sen soveltamista eri toimialoilla. Avery Dennison valmistaa tuote‐etikettejä (Fasson), toimistotarvikkeita, medical‐ ja hygieniatuotteita sekä erilaisia teollisia tarroja. Yksi sen liiketoimintayksiköistä, Avery Graphics, valmistaa erilaisia tarra‐ ja tulostusmateriaalisovelluksia opasteteollisuudelle, automerkkaamiseen sekä ulko‐ ja myymälämainontaan. Nimenomaan nämä tuotteet olivat mielenkiinnon kohteina, kun suomalaiset vieraat saapuivat tutustumiskäynnille paikan päälle Amsterdamin liepeille Hazerswoudeen.

Oikealla materiaalivalinnalla on väliä

Avery Graphicsin koulutuskeskuksessa suomalaiset vieraansa vastaanotti sympaattinen Knud Christensen. Pohjoismaiden myyntipäällikkö muistutti aluksi vierailleen kuinka nopeasti viestittävien kuvapintojen tuotantotekniikka ja työstettävät materiaalit ovat kehittyneet vuosikymmenten aikana. Markkinoiden tuotevalikoiman laajentumisen ja jatkuvien muutosten vuoksi Christensen neuvoikin tuotantotaloja paneutumaan sopivan materiaalin valintaan ja luottamaan tarvittaessa maahantuojan ammattitaitoon siistin ja kestävän lopputuloksen sekä mahdollisimman sujuvan työprosessin varmistamiseksi.

Erot koostumuksissa ja liima‐aineissa luovat materiaalille omat käyttökohteensa. Onnistuneen valinnan myötä tulostettavat tai värilliset leikkurikalvot pysyvät ryhdikkäinä, värikkäinä ja ehjinä vaativissakin kohteissa vuosien ajan. Se vaikuttaakin suoraan mainoskuvan viestittämän sanoman ja mielikuvien tehoon. Kerralla kuntoon periaatteella tuotantotalo säästyy puolestaan hukkamateriaalista ja ylimääräisistä värikuluista sekä liiallisista työ‐ ja asennusvaiheen henkilökustannuksista.

Knud Christensen myös korosti mainostajan mahdollisuutta vaatia nykypäivänä täysin yhdenmukaiset värit kaikkeen viestintäänsä. Vieraat pääsivätkin toteamaan Averyn Color Match palvelun tarkkuuden mainostajan vaatimien värimääritteiden toteuttamisessa.

– Sävytyspalvelun avulla loppuasiakas saa yhdenmukaiset värit kaikkeen mainontaan niin myymälässä, ulkona kuin ajoneuvoissakin. Tulostettavien materiaalien osalta Seri‐Deco on puolestaan ammattilainen neuvomaan tulostimien laatuhallintaratkaisuista yhteistyössä laitevalmistajien kanssa, jatkaa Christensen.

Ilmakanavoitu valuvinyyli tarramateriaaleista kestävin

Vieraat saivat kuulla myös tarkemman esityksen pitkäkestoisiin ja vaativiin kohteisiin käytettävistä valuvinyyleistä. Knud Christensen kertoi ilmakanavoidusta Supreme Wrapping‐kalvosarjasta, joka vastaa 900‐sarjan värillisiä valuvinyylikalvoja, mutta tuo siihen lisämausteeksi Easy Apply‐liiman. Testien perusteella nämä uudet valuvinyylit säästävät jopa 40 % teippaajan työajasta vaativien 3D‐muotojen yliteippaamisessa.

– Ajansäästöä tulee helpon leikattavuuden ja perattavuuden lisäksi ehdottomasti asennusvaiheessa, jonka mahdollistaa mm. helppo asemoitavuus, materiaalin siisti telattavuus ja asennus ilman teippauksen auki leikkauksia, painotti Knud Christensen esitelmässään.

– Tulostettavien materiaalien osaltahan ajan säästöä tuova laadukas ilmakanavoitu valuvinyyli on tuotenimeltään Avery MPI 1004 EA, Christensen vielä jatkoi.

Koulutuskeskuksen tilaisuuden jälkeen vieraat vietiin vielä tutustumaan tarramateriaalien valmistamiseen yhdelle Avery Graphicsin tehtaista, Hazerswoudeen.

– Tiimityö, palvelu, ammattitaito ja innovatiivisuus ovat toimintaamme ohjaavia arvoja, joiden mukaisesti toimimalla olemme mukana markkinoiden kehityksen kärjessä vahvana ja luotettavana materiaalivalmistajana. Ilman pintaa ei ole graafista viestiä. Toimimme tällä hetkellä mm. virallisena HP Latex ‐väriteknologiaan soveltuvien materiaalien kehittäjä, lisää vielä lopuksi Knud Christensen, Pohjoismaiden myyntipäällikkö Avery Graphicsilta.

[Tekstin on tuottanut Seri-Deco Oy, linkki]

Katso yrityksen Seri-Deco estradisivu
Share: